10 noslēpumi, kā parastus salātus pārvērst kulinārijas šedevrā

Svaigo dārzeņu sezona uzņem apgriezienus, un tas nozīmē, ka pats iecienītākais ēdiens ir salāti no visdažādākajiem dārzeņiem ar svaigiem zaļumiem. Taču salāts no salāta atšķiras. Mēs esam par to, lai katrs ēdiens būtu neatkārtojams.

1. Citrona sula un miziņa.

Salātiem svaigumu un patīkamu skābumiņu, kurš atsvaidzinās jebkuru dārzeņu kokteili, piešķirs tieši citrons. Ja vēlaties, varat izmantot arī laimu un pat apelsīnu.

2. Šalotes sīpoli.

Daži domā, ka Šalotes sīpoli ir vienkārši sīki sīpoliņi, bet šo sīpolu augsto cenu izskaidro ar miniatūro izmēru. Taču tas nepavisam nav tā. Šalotes sīpoli no parastajiem sīpoliem atšķiras ne tika pēc izskata, bet arī pēc garšas. Šalotes sīpoli nav tik sīvi, tie ir saldeni un delikāti. Pievienojot šos sīpolus salātiem, jūs ēdienam piešķirsiet maigāku garšu un izsmalcinātību. Īpaši labi Šalotes sīpoli harmonizē ar zaļajiem zirnīšiem un zaļo salātu lapām.

3. Mērces.

Dažādojiet savu gastronomisko repertuāru un aizstājiet pierasto augu eļļu ar kokteili: “citrona sula + medus” , “balzamiko + sinepes” , “augu eļļa + ķiploki + pētersīļi”.

4. Cepti dārzeņi.

Svaigo dārzeņu salātiem pievienojiet nedaudz ceptu dārzeņu. Garša būs pavisam savādāka – izteiktāka un interesantāka. Kaut arī svaigi šampinjoni ir lieliska salātu sastāvdaļa, pamēģiniet pievienot uz straujas uguns apceptas sēnes. Ceptās sastāvdaļas ne tikai pastiprinās ēdiena garšu, bet arī aromātu.

5. Garšvielas.

Ar garšvielām neskopojieties, taču ar mēru. Ķimenes, kurkuma, koriandrs, malta paprika ir lieliskas garšvielas ne tikai karstajiem ēdieniem, bet arī salātiem.

6. Augu eļļa.

Nedrīkst nenovērtēt augu eļļas ietekmi uz ēdiena garšu. Taču nevajag ieciklēties tikai uz olīveļļu. Izmantojiet sezama, mandeļu, kokosa un pat rapšu eļļu.

7. Rieksti.

Ja jūs jau esat izmantojuši noslēpumu numur 4 un esat apmierināti ar iegūtu rezultātu, tad ejiet tālāk un salātu ingredientu sarakstam pievienojiet sēkliņas un riekstus – vislabāk apceptus. Pamēģiniet pievienot sauju apceptu sezama sēklu parastajai augu eļļai. Klasiskajiem gurķu un tomātu salātiem pievienojiet apceptas saulespuķu vai ķirbju sēklas. Piestā sasmalciniet mandeles un pievienojiet olīveļļai. Jūs būsiet apmierināti ar rezultātu, mēs jums to apsolam!

8. Pesto.

Mājās pagatavots pesto, tā ir pieejama greznība un bauda. Jūs pesto pagatavošanai varat izmantot klasisko recepti, bet varat arī mazliet pafantazēt un paeksperimentēt ar dažādiem riekstiem un zaļumiem. Varat pesto pasniegt nevis kā pastu, bet izmantot kā piedevu salātiem.

9. Anšovi.

Tādas mazas, jaukas zivtiņas – anšovus, varat pievienot vinegretam, varat arī izkausēt uz pannas līdz eļļas konsistencei un sajaukt ar vakardienas maizes gabaliņiem. Šādi grauzdiņi (nebaidīsimies no šī vārda) lieliski iekļausies jebkuros dārzeņu salātos.

10. Cukurs.

Jums garšo tomāti un jūs vienmēr tos pievienojat salātiem? Tādā gadījumā mērcei pievienojiet cukuru vai nedaudz medus. Tomātu garša kļūs intensīvāka un interesantāka. Starp citu, tomāti lieliski saskaņojas ar maltiem melnajiem pipariem. Pati vienkāršākā salātu recepte: lielos gabalos sagriezti gaļīgi tomāti + sīki sagriezti sīpoli + kvalitatīva augu eļļa + sāls + dāsna porcija piparu.

,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt

Draugiem.lv pase