Šo alu daudzi atzīst par labāko Latvijas alu. Es ari esmu tai skaitā! Neliegšos, visu alu ēdienos neizmantoju, nobaudīju arī!Man vairāk gāja pie dūšas tumšais alus. :))
Sākšu ar dārzeņu zaļo pīrāgu.
No 200 g miltu, 100 g auksta sviesta, 1 olas un pāris ēdamkarotēm ūdens iejaukt mīklu. Es ūdens vietā ņēmu alu un alus man prasījās vairāk par pāris karotēm (kaut kur pusglāze man aizgāja). Tas varbūt tāpēc, ka ola man ledusskapī izrādījās tikai viena, tāpēc mīklai klāt olu neliku vispār. Tad mīklu vajag ietīt plēvē un ielikt ledusskapī kamēr taisām pildījumu.
Pildījumam var izmantot visu, kas ienāk prātā. Man bija brokoļi un jaunais kabacis. Brokoļus es uzvārīju sālsūdenī - burtiski pāris minūtes. Kabačus ar dārzeņu mizojamo sagriezu strēmelītēs.
Mīklu izņemot no ledusskapja vajag izrullēt un ieklāt formā. Liekās malas nogriezt nost. Mīklu uzdur ar dakšiņu un uzliek slogu - pārklāj ar cepamo papīru un uzber zirņus vai pupas. Šos zirņus vairs ēst nevarēs, tāpēc es parasti tos pēc izmantošanas saberu burciņā līdz nākamai reizei. Formu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 min.
Tad izņem ārā un noņem slogu. sakārto dārzeņus un pārlej pāri ar sakultu olu ar pienu. Es arī šeit ar alu aizstāju pienu..
Cep vēl minūtes 15-20 cepeškrāsnī.

Un klāt obligāti pasniedz aukstu Valmiermuižas alu!
