Tomātu sulas.Tests

Tomātu sulas.Tests

Tomātu sula – viena no veselīgākajām sulām pasaulē. Kopā ar tomātiem tās iekļuvušas austrāliešu zinātnieku sastādīto vērtīgāko produktu TOP-10 . Šajā topā iekļauti arī zema tauku % piens, kefīrs (jogurts), kartupeļi, spināti, zivis, banāni, rupjmaize, pupiņas un augu eļļa. Šie zinātnieki apgalvo: ja regulāri lietot uzturā šos produktus, krasi pieaug izredzes nodzīvot līdz 90 gadiem, […]

Lasīt vairāk →
Skābēti kāposti - to vērtība un kuri garšīgāki?! Tests

Skābēti kāposti – to vērtība un kuri garšīgāki?! Tests

Garšīgi, kraukšķīgi, nedaudz skābi…. Reti var sastapt cilvēku, kurš spēj vienaldzīgi paiet garām tradiocionāliem skābētiem kāpostiem. Skābēti kāposti ir daudzu tautu nacionālais ēdiens – vēl 3 gadsimtā pirms m.ē. Ķīnā baroja ar tiem strādniekus, kuri cēla Lielo Ķīnas mūri. Rudens – ziemas periodā, kad jūtams krass vitamīnu un mikroelementu trūkums, tieši skābēti kāposti ir svarīgākais […]

Lasīt vairāk →
"LIEPKALNI" - ne tikai maiznīca

“LIEPKALNI” – ne tikai maiznīca

Rīgas – Daugavpils šosejas 117. kilometrā atrodas maiznīca-kvasnīca-veikals-kafejnīca “LIEPKALNI”. Vieta šī saucās “LIEPSALAS”. Mēs te bijām ne pirmo reizi, taču apstākļu sakritības dēļ nav sanācis uzrakstīt par šo vietu. Šoreiz iepriekš zinot, ka mūsu maršruts vedīs garām daudzu tik iemīļotai vietai (cilvēku šeit vienmēr ir pietiekami), nolēmām pusdienot tieši šeit un sagatavojāmies. Novietojām auto stāvvietā […]

Lasīt vairāk →
Kausētie sieri - kādu izvēlēties?!

Kausētie sieri – kādu izvēlēties?!

Kausētais siers – viens no populārākajiem produktiem pasaulē. Garšu daudzveidība un pieejama cena nodrošina tam iecienīta produkta statusu pircēju vidū. Kādus gadus 30 tālā pagātnē kausēto sieru sortiments bija pavisam niecīgs. Gribi kaut-ko pikantāku – ņem “Draudzība”, vēlies maigu – pērc “Dzintars”, pie tējas labāk garšos “Šokolādes”. Toreiz arī kvalitāte bija vienāda visā valstī un […]

Lasīt vairāk →
Krodziņā “Pie Dzirnakmeņa”

Krodziņā “Pie Dzirnakmeņa”

Braucot uz Cēsu pusi caur Ieriķiem, ir iespēja izstaigāties, jo Ieriķos ir ierīkota pastaigu taka “Ieriķu Dzirnavas” un turpat blakus atrodams krodziņš “Pie Dzirnakmeņa”. To kādā sestdienā arī nolēmām apmeklēt. Devāmies iekšā krodziņā un, kā parasti, apsēdāmies pie galdiņa. Bet neviens par mums neinteresējās. Tad nu devāmies paši ēdienkartes meklējumos. Pie bāra letes sienas piestiprināta […]

Lasīt vairāk →
Darbnīca - kafejnīca, kurā tiekas savējie

Darbnīca – kafejnīca, kurā tiekas savējie

Esot Liepājā mūsu ceļš veda gar kafejnīcas “Darbnīca” durvīm. Lai arī galdiņi ārpusē bija aizņemti un palūkojoties iekšā izskatijās, ka vietu nav, tomēr cerība, ka atradīsies kāds brīvs galdiņš, mūs nepameta. Un te pēkšņi no kafejnīcas parādās smaidīgs puisis, kurš māj mums ar roku un iedrošina nākt iekšā. Pēc mirkļa turpinam sarunu jau kafejnīcas iekšpusē… […]

Lasīt vairāk →
Ko piedāvā pusdienu restorāns Daily?!

Ko piedāvā pusdienu restorāns Daily?!

Daily pusdienu restorānu un kafejnīcu tīkls darbojas Latvijā un Igaunijā. Turklāt, līdz mūsu ausīm bija nonākušas tikai labas atsauksmes. Šis fakts lika mūsu recepšu portāla sadaļas “Laboratorija” ekspertiem krāmēt somas un doties uz tuvāko Daily, lai pārliecinātos par piedāvāto ēdienu kvalitāti un tā daudzveidību. Šoreiz izvēlējāmies ēdnīcu kādā no biroja ēkām G.Astras ielā, Rīgā. Šoreiz […]

Lasīt vairāk →
GPU "Nākotne" vistas gaļas šašliks tradicionālais - šašliks ar vilšanās pēcgaršu

GPU “Nākotne” vistas gaļas šašliks tradicionālais – šašliks ar vilšanās pēcgaršu

Mūsu sadaļas “Laboratorija” ekspertu uzmanību pievērsa GPU “Nākotne” “Vistas gaļas šašliks tradicionālais”. Sen nebija redzēta šī zīmola produkcija, tāpēc nolēmām to iegādāties un nogaršot. Kad atbraucām mājās un iekurinājām grilu, mūs gaidīja vilšanās. Izrādās, šis tradicionālais vistas šašliks ir ar kauliem! Tieši tā, vistas šašliks ar kauliem! Taču uz etiķetes ne vārda par šo faktu. […]

Lasīt vairāk →
Eklērnīca "Raunas dārzs", vai tiešām gardākie eklēri Rīgā?!

Eklērnīca “Raunas dārzs”, vai tiešām gardākie eklēri Rīgā?!

Laikam jau ikviens no mums vismaz reizi dzīvē ir pagaršojis šo franču desertu – eklēru. Eklērus parasti gatavo neliela izmēra, pilda ar vārītu krēmu (tikai tā dara īsti franči) un šokolādes glazūru pa virsu. Franču vārds “eklērs” tulkojās kā “zibens”. Lieta tāda, ka šis deserts ir ātri pagatavojams un tam nevajag daudz sastāvdaļu. Izdomāja to […]

Lasīt vairāk →