Receptes, kuras sākas ar F

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: zem 30 min.

Forele armēņu gaumē

Armēnija pasaulē ir zināma arī ar Sevānas ezeru, kurā aug rozā foreles. Bet šai receptei, protams, varat izmantot jebkuras krāsas foreli. Jā, Armēnijā šo īpašo zivi pasniedz ar granātābolu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 porc
  • Pagatavošanas laiks: zem 30 min.

Fermera brokastis

Brokastis ir dienas nozīmīgākā ēdienreize.Brokastis stimulē vielmaiņu un dod enerģiju, lai pietiktu spēka visai dienai. Piedāvājam jums vēl vienu brokastu recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Fritata ar brokoļiem

Brokoļos ir daudz vitamīnu (A, C, E, K), daudzkārt vairāk nekā ābolos, apelsīnos, dārzeņu piparos, zaļajos zirnīšos. Brokolis ir patiešām veselīgs pārtikas produkts gan bērnu, gan pieaugušo ēdienkartē.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 20 cm diametrā

Fokača ar gailenēm

Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku ēdiens - to cepa uz klints bluķiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.

Forele ar krējumu un ingveru

Ja jums nav pieejama forele, šādi var pagatavot jebkuru zivi. Ingvera sakne sniedz zivij nedaudz pikantu toni, bet krējums padara ēdienu maigu. Dažādu garšu un izjūtu rotaļa.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45min.

Forele peruāņu gaumē

Ja starp sastāvdaļām nebūtu vīna etiķis, mēs gan paši noticētu, gan jūs pārliecinātu, ka tieši šādi šo foreli gatavoja senie inki.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 45 min.

Frikadeles ar sēņu mērci

Sēnēs ir 84-94 % ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. No organiskajām vielām sēnēs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, pigmenti. Sēņu olbaltumos ir visas aminoskābes, tai skaitā neaizvietojamās.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: panna 26 cm dimetrā
  • Pagatavošanas laiks: 35-40 min.

Frittata ar kabaču ziediem

Parasti ēšanai izmanto "puikas" - tie ir tukšie ziedi. Taču par īpašu delikatesi tiek uzskatītas "meitenes" - tie ir tie ziedi, kuri veidojas dārzeņu galos. Un šādus ziedus parasti griež kopā ar jauno dārzeni, kas ir burtski 6-8 cm garš.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 10-12
  • Pagatavošanas laiks: 5 min. + laiks ledusskapī

Foreles pate

Šo patē var pasniegt gan brokastīs uz maizītēm, gan smalkās viesībās. Un kāpēc gan nesarīkot smalkas viesības brokastu laikā?!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 2 min.

Flinstonu kokteilis

Freds un Vilma atļāva mums publicēt šo īpašo Flinstonu ģimenes kokteili. Pagatavojiet to un esiet tikpat apmierināti ar dzīvi kā Freds Flinstons. :))
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Flambēti haizivs steiki

Flambēt nozīmē ēdienam kurš gatavojas karstā pannā pievienot alkoholu (parasti rumu vai brendiju) un tad to aizdedzinot pagaidīt līdz liesma nodziest. Parasti viss alkohols no dzēriena šajā procesā iztvaiko un šādi gatavotu ēdienu drīkst piedāvāt arī bērniem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Forele ar garšaugiem un ķiplokiem

Salmo trutta fario - tāds ir strauta foreles latīniskais nosaukums. Un tas ne tikai skan garšīgi, bet liek garšas kārpiņām gavilēt! Lieliska zivtiņa!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Forele cepta ar dārzeņiem

Portāla darbības laikā esam pagaršojuši daudz un dikti. Sliktas receptes mēs nepublicējam, bet gadās kāda īpaši garda, ko vēlamies pieminēt un ieteikt! Šī recepte ir no tām. Noteikti pagatavojiet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Fenheļa zupa

Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: forma 24 x 32 cm
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes pagatavošana un 3 stundas mīklas uzrūgšanai

Fokača Genuēzes gaumē

Īsta fokača no Genuēzes (Focaccia genovese) - pēc šīs receptes cep fokaču jau vairākus gadu simtus Genuēzes maiznieki. Pēc šīs receptes fokača sanāk mīksta, ar mīkstu, bet kraukšķīgu garoziņu.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri