Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit

Kāpostu tīteņi

Daudzās ģimenēs ļoti iecienīts ēdiens. Tā izmaksas nav lielas, tas ir garšīgs un pagatavojot to sabojāt arī ir gandrīz neiespējami. Un ir arī vairākas šī ēdiena variācijas. Piemēram, šajā receptē tradicionālā galviņkāposta vietā izmantosim ķīniešu kāpostu.
  • Pagatavošanas laiks: apm. 25 min

Zupa ar kausēto sieru

Mēs kādreiz bijām lielās PSRS valsts sastāvdaļa, kurā nekad nekā nebija. Kad tā izjuka, mēs skatījāmies un domājām: lai jau jūk, tā viņai arī vajag! Bet tagad daudzi atceroties tos laikus saka, ka nemaz tik slikti nebija. Un neskatoties uz to, ka ar pārtikas daudzveidību toreiz bija švaki, tajos laikos ir radusies īpaša virtuve - padomju virtuve. Šī zupa ir ar vienu no padomju pārtikas rūpniecības perioda produktiem, par kuru nu jau stāsta hrestomātijās - ar kausēto sieriņu. Mūsdienās veikalos visa kā ir daudz un gana, un arī kausētie sieri ir n-tie veidi. Bet veco labo zupu daudzās ģimenēs vēl atceras un gatavo!

Marcipāna-dzērveņu kūka

Garšo labāk nekā izskatās! )))) Jāņem vērā, ka formai šeit jābūt ne lielākai, ka 20cm. Es uztaisīju 26 cm liela formā un rezultāts ir redzams bildē. Bet kūka ir tā vērta!

Dzērveņu čatņi

Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Hamburgers ar biezpienu, šķiņķi un sieru

Vēl viena laba ideja, kā pabarot bērnu, lai būtu ne tikai kārotais hamburgers, bet arī lai tas būtu veselīgs!
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Sviestmaize ar gaļas ruleti

Ļoti garšīgas sviestmaizes! Ātri pagatavojamas, vienkārši un sātīgi!
  • Pagatavošanas laiks: 15 min

Sendvičs ar olu salātiem

Tipiskas angļu brokastis - sendvičs ar olu salātiem un svaigu gurķi. Tas ir tik pat raksturīgs, kā hamburgers amerikāņiem )))
  • Pagatavošanas laiks: 20min

Tosti ar biezpienu

Man liekas, ka šis ir tipiski sieviešu ēdiens. Ļoti viegls, svaigs, bet tai pašā laikā sātīgs un garšīgs.
  • Pagatavošanas laiks: 10min

Sviestmaize pašiem mazākajiem

Bērni ir mūsu dārgums! Un cik grūti brīžiem ir šos dārgumus pabarot )))) Bērnu ēdieni ir īpaši - tiem ne tikai labi jāgaršo, bet arī labi jāizskatās.

Mākonīši

Man ļoti patika šie mākonīši )))) Savādāk nesanāk nosaukt. Vispirms gribēju soli pa solim nobildēt, bet tas ir tik vienkārši, ka te pat nav ko ilgi un detalizēti stāstīt.

Buljona pīrādziņi

Šos pīrādziņus es atceros vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums - buljona pīrādziņi

Maša zupa ar garšvielām

Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus.Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām, ka vitamīnu šobrīd dārzeņos un augļos tik pat kā nav. Tāpēc talkā nāk diedzētās sēklas. Sēklas neapšaubāmi labāk izmantot "dzīvā" veidā. Bet dažreiz gribās jau arī ko kreftīgāku. Veikalos tagad pieejamas diedzētas ķīniešu pupiņas. Tās vēl sauc gan par mašu, gan par zelta pupiņām, gan par mung pupām. No tām tad šodien arī būs zupa.
  • Pagatavošanas laiks: apm. 25 min

Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums

Šis ēdiens ir vienlaicīgi gan patstāvīgs ēdiens, gan var pasniegt kā piedevu kādam gaļas ēdienam. Arī ēst var gan tie, kas gavē, gan tie, kas ievēro slaido līniju, gan tie, kas grib ko spicāku. Tāds pavisam universāls ēdiens!

Gurkensuppe

Šo recepti es atradu vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā. Īsti žurnāla nosaukumu un gadu nosaukt nevarēšu, jo titullapa nav saglabājusies. Bet kaut-kas tipa "Sowiet frau" vai tamlīdzīgi. Zupa pieder pie poļu nacionālās virtuves
  • Pagatavošanas laiks: 15 min

Lēcu salāti

Lēcas, izrādās, ir ļoti sens augs. To audzēja vēl Senajā Ēģiptē un Tuvajos Austrumos. Daži pat apgalvo, ka Svētajos rakstos ir minēts augs, kas mūsdienās ir pazīstams kā lēcas.