• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Ceptu kartupeļu salāti ar laimu

Ir bijuši mēģinājumi laimu audzēt Vidusjūras valstīs, taču tiem nepieciešams tropiskais klimats. Laimu plaši lieto ne tikai Āzijā, bet nu jau tas iekarojis visu plašo pasauli un tā garša un aromāts padarīs īpasu jebkuru ēdienu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 40 gb
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Biezpiena virtuļi

Biezpiena virtuļi, pončiki vai bumbiņas - kā tikai šo kārumu nedēvē. Arī pagatavošanas veidi un receptes vai katrai saimniecei savas. Bet varbūt tieši šis pagatavošanas veids jums ies pie sirds? Pamēģiniet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Ābolu un jogurta dzēriens

Kad pirmo reizi (1885. gadā) tika lietots termins milkshake jeb piena kokteilis, tas bija alkoholisks viskiju saturošs dzēriens. Mēs šoreiz padalīsimies ar bezalkoholiska dzēriena recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Dārzeņu salāti "Klasika"

Dārzeņi – pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa. Dārzeņi mūsu platuma grādos ir iegādājāmi cauri gadu. Arī cenas ziņā tie ir pieejami jebkuram. Piedāvājam veselīgu dārzeņu salātu recepti.
  • Sarežģītība: nav tik sarežģīti
  • Porcijas: 10-12

Pildīti vistu spārniņi

Ideju šim ēdienam mēs aizguvām amerikāņu TV šovā, kurā apskata ielu ēstuves, "The food street" un mums tā ļoti iepatikās. Tiesa gan puiši tā arī netaklāja noslēpuumu, ka pareizi pildīt spārniņus. Bet mēs izdomājām un dalamies ar jums!

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Kūpinātas sīgas salāti

Šos kūpinatas sīgas salātus novērtēs pat visprasīgākais gardēdis. Šie salāti ir aromātiski, viegli un ļoti garšīgi. Pagatavojiet un nobaudiet arī jūs!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Humuss

Vēsturnieki vēl lauž šķēpus, kurai no arābu valstīm pienākas lielais paldies par Humusa izcelsmi. Laika gaitā tas ir kļuvis populārs visā plašajā pasaulē. Humuss lieliski garšo kopa ar svaigu maizi, kā arī ar svaigiem vai konservētiem dārzeņiem, dažādiem gaļas ēdieniem, izceļot to garšu un aromātu. Humuss ideāli der kā piedeva šašlikam vai steikam.

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Sendvičs ar frikadelēm

Ja jums no iepriekšējā vakara maltītes pāri palikušas frikadeles vai kotletes (sagrieztas uz pusēm tās itin labi aizvietos frikadeles), tās var pārvērst par sātīgām brokastīm.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Pastēte ar kaltētiem tomātiem

Ļoti vienkārša un ātri pagatavojama pastēte. Šādu pastēti var pasniegt arī svētku galdā, izveidojot skaistus tornīšus uz krekeriem vai mazies grauzdiņiem, vai nu piepildot ar to saļos uzkodu groziņus.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Karpa pildīta ar liellopa gaļu un garnelēm

Karpu var sastapt vai visos pasaules ūdeņos, izņemot Vidējos Austrumus un Antarktīdu. Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Taču šo zivi ļoti labi pzaīst Latvijā dzīvojošās saimnieces un dažādos veidos pagatavota karpa ir jau gluži kā tradīcija, dažāda mēroga svinībās.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri