• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Bagete ar tunci un halapenjo pipariem

Sakot vārdu "bagete" mums rodas asociācijas ar Franciju. Bet minot sastāvdaļās tunci un halapenjo piparus vairs nav nozīmes receptes izscelsmei, rodas nepārvarama vēlme šo ēdienu nobaudīt un tas ir svarīgākais! Bon appetit!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.

Karpa cepta ķiploku mētelī

Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Eiropā karpu selekciju uzsāka mūki klosteru dīķos laikā no 13. līdz 16. gadsimtam. Karpas kļuva par iecienītu produktu kristīgās reliģijas noteiktajās gavēņa dienās, tāpēc nav nejaušība, ka karpu audzēšana tika pilnveidota tieši klosteros.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 min. + laiks gaļas marinēšanai

Vraps kurzemnieku gaumē

Angļu vārdiņš Wrap ir iedzīvojies arī mūsu platuma grādos. Šī vārda būtība - ap produktiem aplokāma maize, pankūka, lavašs. Vai ja labāk tīk - maizē pildīti produkti. Lai nu valodnieki strīdas, kā būtu pareizāk. Ir dzirdēta arī versija, ka Latviešu valodā pareizi šāda veida ēdienu būtu saukt par ietīteni. Mēs neuzstājam, bet piedāvājam pagatavot - garšo lieliski!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 min. + 2 st. griķu pagatavošanai

Griķu biezputra ar gaļu un plūmēm

Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķos ir daudz celulozes, kas palīdz organismam atbrīvoties no uzkrātajiem sārņiem, dod ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Turklāt, arī griķu izmantošana kulinārijā ir pietiekami daudzveidīga.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās

Kifle ar sieru

Kifle - tā tiek dēvēti tradicionālie Dienvidslāvu radziņi. Ir kas kopīgs ar mūsu siera pīrādziņiem, tomēr ļoti būtiskas ir pagatavošanas nianses, esiet verīgi un baudiet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 15 porcijas
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Kartupeļu uzkoda ar bietēm un siļķi

Šo uzkodu var dēvēt par mūsdienu aktualitāti. Pat glaunos restorānos bietes, siļķes un kartupeļa apvienojums tiek pasniegts dažadās variācijās un dēvēts par tieši Latvijai piederīgu garšas kopumu un tā arī ir. Latviski, skaisti un ļoti garšīgi!
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Apelsīnu kokteilis

Augļu biez-kokteilis vai smūtijs, tā laikam pareizāk pieteikt šo dzērienu. Bet varbūt ēdienu? Lai kā arī būtu, tas ir vēl viens lielisks veids, ka baudīt saldējumu un augļus!
  • Sarežģītība: nav sarežģīti
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Pastēte no šprotēm

Šprotes eļļā" - Latvijas vizītkarte. Arī šiem konserviem ir milzum daudz pagatavošanas variantu. Šodien padalīsimies ar vienkārši pagatavojamas pastētes recepti.
  • Sarežģītība: tiks galā pat iesācējs!
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Vistas rulete ar dārzeņiem

Vista ar dārzeņiem - parasti iedomājamies pilnīgi citu ēdienu. Šo recepti var devēt par universālu, jo to var pasniegt gan kā uzkodu aukstā veidā, gan kā pamatēdienu siltā veidā. Un paskaitam kalorijas?! Derēs arī cilvēkiem, kuri rūpējas par savu veselību.
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Kišmiš

Šo kokteili daudzi atceras vēl no bērnības. Tiesa gan toreiz cepumus drupināja vienkārši glāzē ar pienu. Laiki pagājuši, mēs esam paaugušies, bet bērnības garša paliek... jo piena garša un slaveno kantaino cepumu garša pa šiem laikiem nav mainījusies.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Pierakstīties jaunumiem

Partneri

Dienas recepte