• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 2 st.

Mastava (šķidrais plovs)

Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai nogaršotu šo ēdienu. Klāt parasti pasniedz katik - tas ir rūgušpienam līdzīgs dzēriens, ko gatavo no vārīta piena.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Burkānu un zirņu biezzupa

Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka zirņi satur vielas, kuras labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību un nieru funkcionēšanu.Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Tātad zirņi ir jāed un ne tikai ziemassvētkos un ne tikai ar speķi. Piedāvājam vienu vienkārši pagatavojamu biezzupas recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Siermaizītes Marienbādes gaumē

Šīs receptes saknes meklējamas Vācijā. Grūti iedomāties vācieti bez desas šķēles brokastīs. Klasiskajā variantā šo ēdienu pasniedz bez siera kārtas, siera vietā uz pastētes liek ceptu olu. Taču variācija ar sieru arī ir jauka un baudāma.Nogaršojet. Guten Appetit!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 25min.

Biezpiena plācenīši

No visiem piena produktiem biezpienā ir visvairāk olbaltumvielu. Pie tam olbaltumvielas, kuras atrodas biezpienā, organisms uzņem īpaši viegli. Biezpiena olbaltumvielas viegli sadalās aminoskābēs, kas veselam organismam tik ļoti nepieciešamas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Lēcu sautējums ar desiņām

Lēcas - ēdami pākšaugi. Par lēcu izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Indija un Pakistāna. Lēcas ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Lēcām ir augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais starp pākšaugiem un riekstiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Jogurta mērce ar Fetas sieru

Kas ir "punkts uz i" ? Kulinārijā tā var dēvēt īsto piedevu vai sastāvdaļu, kurš ēdienu padara īpašu. Šoreiz piedāvājam tieši šādas mērces recepti. Vienkārši pagatavojama, bet vienlaikus īpaša, ar savu raksturu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 1 st. 40 min.

Cālis no Tobago

Tobāgo ir sala Karību jūrā, otra lielākā Trinidādas un Tobāgo sala. 17. - 19. gadsimtā sala mainīja īpašniekus vismaz 22 reizes. Tā piederēja Francijas karalistei, Kurzemes hercogistei (sala tika pārdēvēta par Jaunkurzemi 1639-1693), Nīderlandei un Lielbritānijai. Brīžiem kontroli pār salu ieguva arī pirāti. Tātad šīs receptes nosaukums liecina par daudzu tautu klātbūtni. Kam īsti pieder recepte, vēsture klusē.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Brieža gaļas fileja ar piparu mērci

Runājot par veselīgu uzturu un kalorijām, salīdzinām cūkas, teļa, jēra, vistas, tītara, aļņa un brieža gaļas uztura rādītājus, tad brieža gaļas fileja ierindojas trešajā vietā aiz tītara un aļņa ar 159 kalorijām, raksturojas ar vismazāko tauku saturu un zemāko holesterīna līmeni.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Biešu salāti ar Fetaki sieru

Jau 2000 gadus pirms mūsu ēras asīrieši, babilonieši, persieši zināja bieti kā dārzeni un dziedniecības augu. Bietes kultivēšana sākās vēlāk, 1000 gadus pirms mūsu ēras. Vecākā rakstiskā liecība, kurā ir aprakstītas lapu bietes ir datēts ar 722-711 gadiem pirms mūsu ēras. Tātad šoreiz gatavosim dārzeni ar bagātu vēsturi. Vai zinājāt, viena no senākajām zināmajām biešu priekšrocībām ir tā, ka tās romiešu laikā tika izmantotas kā afrodiziaki.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Ķīnas pupiņu, rukolas un Fetas salāti

Šie ir sātīgi salāti, kurus var pasniegt kā pamatēdienu. Lai samazinātu taukvielu saturu, izmantojiet saulē kaltētus tomātus, kuri nav piesūcināti ar eļļu un izmantojiet sieru ar mazu tauku saturu.

Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri