• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Dzērveņu un apelsīnu ievārījums

Šo garšigo ievārījumu brokastīs var iemaisīt jogurtā, to tik pat labi var baudīt ar grauzdiņiem vai pankūkām. Vai lietot kā mērci ēdot ceptu tītaru, medījumu vai cūkgaļu.

Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Mannas deserts ar granātābolu

Garnātābols ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Tas spēj pazemināt holesterīna līmeni asinīs. Indiešu gudrie savulaik apgalvoja, ka granātābolu spirdzinošā sula attīra asinis, atjauno organismu un uzlabo sejas krāsu. Turklāt šajā desertā kopa ar mannu tie sader jo īpaši, nobaudiet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Pildīta brieža gaļas karbonāde

Brieža gaļa gan uzturvērtības, gan cilvēka organismam “draudzīga” sastāva ziņā pārspēj gan cūkas, gan putnu un liellopu gaļu. Turklāt, brieža gaļa nav alerģiska un to droši var celt galdā arī mazajiem ēdājiem.
  • Sarežģītība: viegli nebūs!
  • Porcijas: forma 24 cm
  • Pagatavošanas laiks: atkarīgs no daudziem faktoriem

Kūka "Baltā"

Bijām ciemos, kur mūs cienāja ar gardu kūku. Palūdzām recepti un izrādījās ka šī kūka ir gatavota pēc kādā blogā nejauši uzietas receptes (gatavot.blogspot.com ). Mēs veicām zināmas izmaiņas receptūrā un piedāvājam mazliet savādāku šīs kūkas pagatavošanas recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Sendvičs ar zilo sieru un kartupeļiem

Zilais siers jau sen iekarojis daudzu gardēžu labvēlību. Arī tie, kuriem sākumā netīk zilā siera aromāts vai garša, nobaudot to kā papildinājumu kadam ēdienam, atzīst to par interesantu un baudāmu. Pagatavojiet šos sendvičus arī jūs.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Tzatziki mērce

Tzatziki mērcei ir svaiga, spirgta un atvēsinoša garša. Tzatziki lieliski sader kopā ar pitas maizi, grilētu jēra gaļu, baklažāniem, cūku pupām. Tradicionāli pasniedz kā mērci pie souvlaki un girosa. Taču jūs, pagatavojot šo mērci, variet atrast tieši sev tīkamu garšu kombināciju.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: kā reiz lielai ģimenei
  • Pagatavošanas laiks: apm. 50 min.

Rūgušpiena pankūkas

Pankūkas - vēl līdz šim brīdim īsti nav skaidra šī ēdiena vēsturiskā izcelsme. Daudzas tautas cenšas laurus par pankūku rašanos piedēvēt saviem priekštečiem. Citur pasaulē tās dēvē savādāk - Crêpes, bļini, pfannkuchen, pancakes. Cik valodu, tik variāciju. Taču vai tas mums kāds šķērslis? Cepam pankūkas ar pārliecību, ka tieši no Latvijas šis miltu izstrādājums uzsācis savu uzvaras gājienu pa visu pasauli! Lai labi garšo!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Skābu kāpostu zupa ar mežacūku un ceptiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupu droši var ierindot pie tradicionālo ēdienu receptēm. Mūsu senči skābu kāpostu zupu gatavo jau simtiem gadu. Šī recepte no tradicionālās skābās kāpostu zupas atšķiras vien ar to, ka sastāvā ir medījums. Mežacūkas gaļa piešķir zupai īpašu noti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Burkānu salāti ar granātābolu mērci

Atspirdzinošs un krāsains ziemas ēdienkartes pirmais ēdiens vai piedeva pie grilētas zivs. Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC".
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6

Mežacūkas sautējums ar āboliem

Meža cūka ir plaši izplatīts zīdītājs visā Eiropā. Tā dzīvo arī Āzijā līdz pat Indonēzijas dienvidiem, kā arī Ziemeļāfrikā, Atlasa kalnos. Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Tomēr mūsu mežos tā nav retums. Par to lielais PALDIES, gardēžu vārdā!

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri