• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 40 min. + laiks marinēšanai

Salakas dārzeņu marinādē

Cilvēki, kuri īpaši neorientējas zivju sortimentā, salakas, tāpat kā citas nelielās zivtiņas, neuzskata par gatavošanas vērtām. Tomēr šīs zivis ir vērts pagatavot un kaut reizi nogaršot! Svaigām salakām piemīt ne ar ko nesajaucams svaigu gurķu aromāts. Un salakas tomēr pieder lašveidīgo dzimtai!
  • Sarežģītība: nav sarežģīti
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 4 stundas + laiks ledusskapī

Vistas gaļas riljete (rillette)

Nosaukums riljete (rillette) pie mums atceļojis no Francijas. Riljetes tradicionāli tika gatavotas no treknas cūkgaļas vēdera vai cūkgaļas pleca. Parsvarā riljetes tiek pasniegtas istabas temperatūrā ar grauzdiņiem, līdzīgi kā mums ierastā pastēte.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Šokolādes-ķiršu kokteilis

Vai esiet aizdomājušies, kāpēc apēdot gabaliņu šokolādes jūtamies labāk?! Šokolādes sastāvā ir viela – teobromīns, kas cilvēkam sniedz baudu, laimes izjūtu un uzlabo garastāvokli. Šis kokteilis nebūs izņēmums, pamēģiniet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Kokteilis "Zilais sapnis"

"Zils zirgs zirņos. Jā, zils zirgs zirņos. Vēl vakar es viņu redzēju. Viņš ēda zirņu zilos ziedus, un es zinu, kāpēc viņš ir zils. Tā nolēma citi zirgi". Šīs rindas no Imanta Ziedoņa pasakas uzbur īpaši sireālu noskaņu. Tagad lasot pasaku par ziliem brīnumiem varēsiet arī baudīt brīnumainu kokteili!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 25 min. + 30 min.marinēšanai

Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem un nūdelēm

Nu arī mūsu platuma grādos iecienīti kļuvuši austrumu ēdieni, woki,nūdeles utt. Un tas arī ir saprotams. Austrumu ēdieni ir vienkārši pagatavojami, aromatiski, sātīgi un ļoti garšīgi. Te vēl viena recepte no šīs sērijas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: diam. 24 cm
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Citronu kēkss

Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, jo tie ēdieniem un dzērieniem piešķir neatkārtojamu aromātu. Šoreiz padalīsimies ar brīnišķīga citronu kēksa recepti.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Karpa Ziemassvētku ar citronu

Šī ir īpaša recepte arī nosaukuma ziņā. Daudzi jautā - kāpēc Ziemassvētku? Atbilde vienkārša: kad šādi pagatavota karpa tiek pārgriezta uz pusēm, tā pēc izskata atgādina Ziemassvētku eglīti un citrona šķēlītes izskatās kā rotājumus. Bet ja garšo šis ēdiens, to drīkst gatavot visu cauru gadu! :))
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Omlete ar zaļiem zirnīšiem

Jā, draugi! Un atkal sakām Paldies, tieši franču virtuves entuziastiem par šo vienkāršo, taču tik ļoti iecienīto un daudzveidīgo ēdienu, ar gardo nosaukumu Omlete.
  • Sarežģītība: vienkāršāk, nekā izskatās
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 2 stundas

Vistas gaļas pelmeņi buljonā

Daudzi par pelmeņu izcelsmes vietu uzskata Sibīriju, tomēr tā gluži nav. Pilnīgi droši par pelmeņu dzimteni varam uzskatīt Ķīnu. Un pēc pēdējiem statistikas datiem, šajā valstī arī pelmeņu patēriņš ir lielākais pasaulē. Lai nu kā, gatavosim gardus pelmeņus paši!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 5 nedēļas un 2 dienas

Ābolu uzlējums

Ābolu sastāvā esošās pektīnvielas labvēlīgi iespaido gremošanas sistēmu. Paātrina vielmaiņu. Ābolos ir daudz C vitamīna. Āboli mūsu platuma grādos ir iecienīti un pieejami, bet vai esiet mēģinājuši pagatavot no aboliem gardu uzlējumu, ar kuru pacienāt draugus? Te būs recepte.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Pierakstīties jaunumiem

Partneri