• Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 2 stundas un laiks marinēšanai

Alņa gaļa mājas gaumē

Eiropas alu zīmējumos ir attēlots kā cilvēks medī aļņus - kas liecina, ka tie ir medīti kopš akmens laikmeta. Aļņus medī joprojām arī mūsdienās visās valstīs, kurās tas dzīvo. Tā gaļa tiek salīdzināta ar liellopa gaļu, atzīmējot, ka tā ir aromātiskāka un tās garša bagātāka. Tai ir maz tauku, olbaltumvielu daudzums ir līdzīgs kā liellopa un brieža gaļai.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Zemeņu plombīra kokteilis

Saldējums ir viens no tiem produktiem, kurš priecē visu vecumu gardēzus - jaunus un vecus, lielus un mazus. Protams, ka šo atsvaidzinošo produktu biežāk baudām karstās vasaras dienās, taču kāpēc sevi nepriecēt ar glāzi garšīga ogu kokteiļa arī citos gadalaikos?! Garšo lieliski!
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši!
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 stundas

Laša ikri jeb kaviārs

Vārds kaviārs cēlies no persiešu vārda "khav-jar", kas tulkojumā nozīmē “spēka gabals”. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot kaviāru no laša ikriem.
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

Vista ar sidru un sinepēm

Vista - viens no iecienītākajiem produktiem. Un, saprotams, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Vistas gaļas pagatavošanas veidi ir tikpat daudz, cik ļauj katra konkrētā gatavotāja fantāzija. Mums pa rokai šoreiz gadījās sidrs. Rezultāts lielisks! Pamēģiniet.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Lassi ar rožu sīrupu

Klasiskā lassi pagatavošanai nepieciešams skābenas paniņas vai dabīgs jogurts. Veikalos pārdodamie jogurti un paniņas ir liesi, tāpēc iesakām pievienot saldējumu, lai pagatavotais dzēriens nebūtu pārlieku ūdeņains.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Burrito ar vistas gaļu

Kāpēc burrito? Ir tāda leģenda - kāds tirgotājs ietina jau pagatavotu gaļu kukurūzas plāceņos, lai saglabātu gaļu ilgāk karstu. Bet tirgoja neatejot no sava transportlīdzekļa - ēzeļa. Tā arī radās nosaukumus "burrito": no spāņu "burro" tulkojumā nozīmē "ēzelis".
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12
  • Pagatavošanas laiks: 15 min. + laiks marinēšanai

Vraps ar vistas gaļu

Šis vienkārši pagatavojamais ēdiens patiks gan lielam, gan mazam. Taču mūsu piedāvatais vizuālais noformējuma variants īpaši priecēs bērnus. Pamēģiniet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 3 stundas

Meža cūkas gaļas pods ar medu

Vēlamies informēt, ka uzturā lietot termiski neapstrādātu un nepārbaudītu meža cūkas gaļu var būt bīstami! Lūdzu to iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās. Visādi citādi - baudījums!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Alņa nieres maigā mērcē

Ieskatoties Vikipēdijā varam uzzināt, ka Latvijā alņu skaits mūsdienās ir apmēram 14 000. Tātad pastāv zināma iespējamība ka alņa nieres nonāks arī jūsu virtuvē. Tad nu par prieku mednieku vēderiem un jums par prieku padalīsimies ar kādu alņa nieru pagatavošanas veidu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.

Panna ar aknām un augļiem

Esam saņemuši desmitiem vēstuļu no sievām kuru vīri ļāvusies mednieku instingtiem un nomedījuši kādu meža lopu. Tad nu sieva staigā ap bļodu ar gaļu un nezin no kuras puses tam pienākt. Šoreiz centīsimies ieteikt ko iesākt ar alņa aknām.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Pierakstīties jaunumiem

Partneri

Dienas recepte