• Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Salāti ar vistu, austersēnem un žāvētām plūmēm

Austersēnes ārstnieciskas īpašības ir labi zināmas. Austersēnēs nozīmīgā daudzumā atrodamas olbaltumvielas, ogļhidrāti, kā arī aminoskābes un mikroelementi. Un, protams, austersēnes padara jebkuru ēdienu īpašu un piešķir ēdienam ne ar ko nesajaucamu aromātu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Manhetenas čauders

Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un īsi pirms zupas gatavības tai pievienots piens. Manhetenas čauders atšķiras ar to, ka piena vietā tiek pievienoti tomāti savā sulā. Nu ļoti garda zupiņa!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Sausmaizītes ar omleti un lasi

Neziniet ko pagatavot brokastīs? Ledusskapī olas, lasis un sviests?! Lieliski! Pagatavojiet brokastis kopā ar mums un par vienām neaizmirstamām brokastīm jūsu dzīvē būs vairāk!
  • Sarežģītība: vieglāk neka izskatās

Plovs ar cūkgaļu

Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna, nu nav laika mums strīdēties. Šī ēdiena vesturi pētīsim, kad būsim paēduši. Šeit viena no plova pagatavošanas receptēm.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!

Vista ar pikanto sīrupa mērci un dārzeņiem

Gallus gallus domesticus - tik cēli skan vistas apzīmējums latīņu valodā. Un kāpēc gan nē? Vista ir viens no iecienītākajiem mājsaimnieču produktiem. Tā ir vienkārši un daudzveidīgi pagatavojama un gandrīz vienmēr garšo izcili. Šis noteikti ir tas gadījums!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Cepti banāni saldējuma mērcē

Banāni ir vieni no pirktākajiem augļiem pasaulē. Banāni ierindojas ceturtajā vietā plaša patēriņa pārtikas preču kategorijā (uzreiz pēc rīsiem, kviešiem un kukurūzas). Turklāt no banāniem var pagatavot vienkāršus, bet ļoti gardus desertus. Izmēģiniet šo recepti!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Saldējuma deserts "Aļaska"

Šis ir klasisks deserts. Kāpēc nosaukts Aļaskas vārdā? Aļaska pēc platības ir lielākais Amerikas Savienoto Valstu štats. Tas atrodas Ziemeļamerikas ziemeļrietumos. Pateicoties dabas resursiem, ir viens no turīgākajiem štatiem. Arī deserta garša diezgan vēsa un bagatīga, iespējams arī nosaukums šāds!

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Gaļas klaips ar kalētiem tomātiem

Pagatavojot gaļas klaipu to var pasniegt gan kā karsto ēdienu, gan, kad tas atdzisis, sagrieztu šķēlēs pasniegt ar svaigu maizi.

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Olas ar maizes nūjiņām

"Brokastis apēd pats, pusdienas dali ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam". Turklāt ja brokastis ir vienkārši pagatavojamas, bet tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātas, šis princips ir noteikti jaievēro!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Zivju kotletes ar ananāsu salsu

Ananāsi atvieglojot kakla sāpes, vēdergraizes un uzlabo garastāvokli. B vitamīni baro ādu un matus, kā arī stiprina nervus un orgānu darbību. Turklāt tie lieliski garšo un šajā receptē piešķir ēdienam īpašu toni.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri

Dienas recepte