• Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Grilēti dārzeņi ar kazas siera mērci

Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ. Kazas piena sastāvā nav laktozes, tas ir bagāts ar vitamīniem. Tāpēc ja vēl neesiet to garšojuši, izmēģiniet šo recepti un baudiet.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt :)
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 50 min.

Pildīti baklažāni

Baklažāni ir tomātu radinieki, abi pieder pie nakteņu dzimtas. Vispopulārkais baklažānu izmantošanas veids pasaulē ir cepts baklažāns ar pildījumu. Kā interesantu faktu par baklažānu var minēt to, ka baklažānā ir vislielākais nikotīna saturs no visiem zināmajiem ēdamajiem dārzeņiem (0,01mg uz 100g), tādēļ atmetot smēķēšanu trūkstošo nikotīna devu var iegūt ēdot baklažānus. :) /augli.lv/
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Zaļo zirnīšu un fetas salāti ar jogurta mērci

Fetas siers ir gandrīz tikpat vecs kā cilvēce. Homērs to apdziedāja savā Odisejā un kopš seniem laikiem tas tradicionāli ir gatavots no aitu (un nevis govju) piena. Mūsdienas gatavojot sieru Feta atļauts pievienot līdz 30% kazas piena. Taču nelielais procents nerada kazu pienam raksturīgo specifisko piegaršu. /diena.lv, Jolanta Sēnele/
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Gurķu džina dzēriens "Viltīgais"

Mūsdienās lielākie džina dzērāji ir spāņi un amerikāņi. Latvijā situācija ir nedaudz savādāka. Lai kā arī Freidenfeldu Andris "L-Tips" pavadībā aicināja baudīt džinu ar toniku, vēl aizvien šo kadiķu dziru nevar pieskaitīt TOP-dzērienu sarakstam. Iespējams, tas tāpēc, ka nezinājāt šo recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Pasta ar sēņu mērci

Nevienam jau nav noslēpums, ka pastas dzimtene ir Itālija. Taču šis ēdiens jau sen ir iekarojis gardēžu sirdis (laikam pareizāk - vēderus) visā pasaulē un to pagatavošanas veidi katrā vietā kaut nedaudz, bet atšķiras. Piedāvājam vēl vienu mūsu platuma grādiem raksturīgu šī produkta pagatavošanas veidu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 12 pankūkas
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Pankūkas no kartupeļu cietes ar meža ogu mērci

Senajā Romā, cepot pankūkas, ticēja, ka pirmās trīs uzceptās pankūkas ir īpaši svētītas. Katrai pankūkai pirms ēšanas, tika uzvilkts krusts un tā vidū bija jāpakaisa sāls. Šāds rituāls esot atvairījis ļaunos garus. Piedāvājam īpaši svētu un īpaši plānu pankūku recepti.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Pavasarīgi salāti ar jogurtu

Pavasaris ir gadalaiks, kad daba pamostas un atdzīvojas no ziemas bargā sala. Pēc tumšā un drēgnā laika arī uz šķīvja vēlamies redzēt krāsainus un vitamīniem bagātus ēdienus. Te vienkārši pagatavojamu pavasarīgu salātu recepte.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 40 min.

Mežacūkas fileja ar karija mērci

Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Taču Latvijā šis cūku dzimtas savvaļas radinieks ir pietiekamā skaitā, lai priecētu medniekus un protams gardēžus.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.

Pasta ar vistas fileju un citronu

Makaroni ar kaltētiem sīpoliem, vistas fileja un aromātisks citrons, šo ēdienu varētu raksturot ar zināmo teicienu: "Viens par visiem, visi par vienu"!

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      
portals receptes

Seko mums

        
      

Partneri