Bon Appetit
  • Pagatavošanas laiks: Sagatavošana - 6-8 st, pagatavošanas laiks - 40 min
  • Sarežģītība: vienkārši

Vistu stilbiņi rīvmaizes apvalkā

Šādi pagatavotas kājiņas ļoti ērti pasniegt kādā saviesīgā pasākumā kā uzkodu vai bērnu pasākumos. Mūsu bērniem ļoti patīk ēst ar rokām. Tikai šajā gadījuma ir jābūt ļoti uzmanīgam ar uzkodas asumu. Un vel - jo slaidākas būs kājiņas, jo labāk. Tā tomēr ir uzkoda!
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
  • Sarežģītība: vienkārši

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.
  • Pagatavošanas laiks: 25min
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti ar ceptiem bumbieriem un Fetu

Siers ar bumbieriem nu jau ir salātu klasika. Un ja tav visam pievienojas vel riekstiņi un jaunas salātlapiņas - izcili salāti ir gatavi!
  • Pagatavošanas laiks: 7min
  • Sarežģītība: vienkārši

Pētersīļu un parmezāna slinkie salāti

Grūti iedomāties vienkāršākus un vieglāk pagatavojamus salātus. Bet šis nav vienīgais pluss. Pētersīļi satur ļoti daudz C vitamīna un iestājoties aukstam un drēgnam laikam mūsu imunitātei tas ir ļoti nepieciešams.
  • Pagatavošanas laiks: 10min
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti ar persikiem un mocarellu

Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs un izskatīgs, bet arī var vienot ģimeni. Sauciet savus mazos palīgus talkā - tie ar prieku plūkās sieru un kārtos šķiņķi!
  • Sarežģītība: vienkārši

Sēnes sinepju un medus marinādē

Ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens, laika ziņā aizņem vien minūtes 15. Tāpēc labāk marinēties likt uz nakti, tad no rīta jau var baudīt.
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti ar ceptām sēnēm un pupiņām

Šos salātus var pasniegt gan aukstus, gan karstus. Brīnišķīgi aizvieto pamatēdienu vai arī piedevu kādam gaļas ēdienam vai zivij. Pavisam universāli salāti ))))
  • Sarežģītība: vienkārši

Zaļie salāti ar ingvera mērci

Zaļie salāti paši par sevi ir veselīgi un tāpēc pēc iespējas biežāk lietojami uzturā. Bet šeit sastāvā arī ingvers. Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Tas mūsu senčiem atviegloja ciešanas gan pēc pārmērīgas uzdzīves, gan jūras slimības gadījumā. 1 grams ingvera palīdz pret sliktu dūšu labāk, nekā 100 miligrami sintētisko medikamentu, turklāt tam nav blakus efektu.
  • Sarežģītība: vienkārši

Kartupeļu salāti ar valriekstiem

Lieliski veģetārie salāti, kas garšos arī citiem!
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti Insalata verdura alla Casanova

Vairāk nekā divus gadu simteņus Džakomo Kazanova bija pazīstams galvenokārt kā klasisks pavedēja arhetips. Ar atjautīgu afēru, veiksmes un neatvairāma šarma palīdzību viņš pamanījās kļūt par bagātu vīru, tomēr dzīves nogalē izšķērdīgais dzīvesveids noveda viņu trūkumā. Vēsture gan klusē kurā dzīves posmā Džakomo Kazanova gatavojis un baudījis šos salātus, bet recepte ir nonākusi līdz mūsdienām. Varbūt tieši šajos salātos slēpjas Kazanovas pavedēja veiksmes stāsts......
  • Sarežģītība: vienkārši

Olas Provansiešu gaumē

Lieldienu svinības būs nosvinētas, olu kaujas būs beigušās, Lieldienu trusis atvaļinājumā. Bet olu karos iegūtās trofejas paliks. Ko ar tām iesākt? Recepte būs noderīga arī kādam svētdienas brokastīm.
  • Sarežģītība: vienkārši

Cēzara salāti

Šo salātu autors nav slavenais Romas imperators, bet gan itāļu izcelsmes pavārs Ceasar Cardini. Mūsdienās daudzi pavāri strīdās, kādam tad precīzi jābūt šo salātu sastāvam. Mums liekas, ka nevajag strīdēties. Ņemam pamata sastāvdaļas un eksperimentējam, radam sev tīkamu un baudāmu šī ēdiena versiju.
  • Sarežģītība: vienkārši

Salāti ar tunci un baltām pupiņām

Viegli un ļoti garšīgi salāti. Ātri pagatavojami, ja ir atnākuši negaidīti viesi.
  • Sarežģītība: vienkārši

Austrumu salāti ar jēra gaļu

Svaigi zaļumi ar sulīgu jēra gaļu. Garšīgi!
  • Sarežģītība: vienkārši

Maljorkas dārzeņu salāti

Kas pirmais nāk prātā pieminot Spānijas virtuvi? Varētu būt olīvas, olīveļļa. Spānija kā nekā audzē 44% no visām pasaules olīvām. Un protams arī spāņu vīni. Bet tas ne tuvu nav viss. Īsts spānis brokasto trijos pēcpusdienā un pusdieno desmitos vakarā, dodot priekšroku smalkiem, jutekliskiem, saules piepildītiem ēdieniem. Šeit viena no spāņu virtuves aizgūta recepte.