Āboli, cepti ar auzu pārslam un kaltētām dzērvenēm
Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 150g auzu pārslas
- 2 ēd.k. sviesta
- 1/2 gl. kaltētu dzērveņu
- 4 ēd.k. Amaretto liķiera
- cukurs
- mandeļu lapiņas
- pūdercukurs dekoram
Jebkurš mājās gatavots deserts garšo īpaši labi. Ne velti, ja nobaudām kādā ēstuvē ko gardu, bieži vien sakām - "Kā mājās gatavots"... Šis deserts garšo īpaši mājīgi! Esam pārliecināti, ka nogaršojot to, gatavosiet vēl un vēl.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ābolus nomazgā un izgriež vidus. Auzu pārslas
sajauc ar cukuru, sviestu, liķieri un dzērvenēm. Piepilda ābolus.
2
Karstumizturīgu trauku ietaukot, sakārtot ābolus, pārkaisīt ar mandeļu lapiņām un cept sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 15-20 min., līdz āboli kļūst
mīksti.
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.