Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolu čatņi

Sastāvdaļas
  • 600 g ābolu ( jau nomizotu un sagrieztu)
  • 80 g žāvētas aprikozes
  • 100 g sīpolu
  • 220 g cukura
  • 250 ml etiķis ( balzamiko vai vīna etiķis)
  • 2 asie pipari
  • 20g svaiga ingvera
  • 15g ķiploku
  • sāls pēc garšas
Čatni - ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība - jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu vismaz pāris nedēļas noturēt vēsā vietā.

Pagatavošana

1
Visu sagriežam, sajaucam un vārām 10 minūtes, tad samazinām uguni un vārām vēl kādas 50 min.
2
Vēl karstu ievārījumu sapilda tīrās sausās burkās ar aizskrūvējam vāciņiem un glabā aukstā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana