Ābolu čatņi
Sastāvdaļas
- 600 g ābolu ( jau nomizotu un sagrieztu)
- 80 g žāvētas aprikozes
- 100 g sīpolu
- 220 g cukura
- 250 ml etiķis ( balzamiko vai vīna etiķis)
- 2 asie pipari
- 20g svaiga ingvera
- 15g ķiploku
- sāls pēc garšas
Čatni - ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība - jo ilgāk tas glabājās,
jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu vismaz pāris nedēļas noturēt vēsā vietā.
Pagatavošana
1
Visu sagriežam, sajaucam un vārām 10 minūtes, tad samazinām uguni un vārām vēl kādas 50 min.
2
Vēl karstu ievārījumu sapilda tīrās sausās
burkās ar aizskrūvējam vāciņiem un glabā
aukstā vietā.