Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Apple dessert with crumble and yogurt, selective focus

Ābolu-jogurta deserts

Sastāvdaļas
  • 400g grieķu/turku jogurts
  • 500g āboli
  • 200g cepumi
  • 75g cukurs
  • 50g medus
  • 1/2gl. ūdens
  • 30g GĪ sviests
  • 1 kanēļa standziņa
Āboli ir ideāli piemēroti, lai ar tiem našķotos, neuztraucoties par svara pieaugumu. Ābolos nav holesterīna, tajos ir maz tauku, turklāt āboli ir lielisks kālija avots. Taču pati galvenā ābolu īpašība ir garša. Pagatavojiet šo desertu un baudiet.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepumus sasmalcināt. Ābolus nomizot, izgriezt serdi, sagriezt šķelītēs. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu, pievienot ābolus, kanēļa standziņu, cukuru, medu un apmaisīt. Sautēt 2-3 min. Pievienot ūdeni un vārīt, kamēr āboli mīksti un šķidrums iztvaikojis. Uguni izslēgt un masu atdzesēt.
2
Pusi no ābolu masas sajaukt ar jogurtu. Glāzēs kārtām liek ābolu masu, cepumu drupačas un jogurta masu.
3
Līdz pasniegšanai turēt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Deserti