Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolu pīrāgs ar aso sieru

Sastāvdaļas
  • 500g kārtainā bezrauga mīkla
  • 1 buljona kubiņš
  • 400g kartupeļi (sagriezt šķēlītēs)
  • 3 āboli
  • 2 šalotes sīpoli
  • 200-250g Čederas siers
  • 1 ola (uzputot)
  • 2 timiāna zariņi
  • pikantais ābolu-ķirbju ievārījums
  • eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Klāt rudens un arī ēšanas paradumos tas ievieš zināmas korekcijas.Aizvien biežāk izvēlamies karstus un pikantus ēdienus. Ja vēlaties sevi palutināt ar īsti rudenīgu ēdienu, noteikti pagatavojiet šo pīrāgu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 190 grādiem. Mīklu sagriezt divās daļās un katru daļu izrullēt A4 formātā.

Katlā ieliet vārošu ūdeni, pievenot buljona kubiņu un vārī tajā kartupeļus 5 minūtes.

Sīpolu sagriezt gredzenos un nelielā eļļas daudzumā apcept, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un ieklāt vienu mīklas daļu. Pa virsu sakārtot pusi no kartupeļiem, atstājot brīvas malas apm. 2 cm. Pievienot pēc garšas sāli. Pa virsu sakārtot pusi ābolu, ceptu sīpolu, timiānu (lapiņas) un sieru. Atkārtot vēlreiz. Brīvās mīklas malas apsmērēt ar olu, apsegt ar otru mīklas daļu un malas sastiprināt kopā. Pīrāga augšā izdurt caurumus vairākās vietās ar nazi. Pīrāgu apsmērēt ar olu un cept cepeškrāsnī 30-40 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltains.
2
Pīrāgu pasniedz ar pikanto ābolu-ķirbju čatniju

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi