Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ābolu rīvētā kūka

Sastāvdaļas
  • 2 gl. miltu
  • 1,5 gl. cukura
  • 3 olas
  • 200g. mīksta sviesta
  • 5 liei āboli
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepampulvera
  • 1-2 tējk. kanēļa
Es ļoti ilgi meklēju šīs kūkas recepti. Daudzās kafejnīcas šo kūku pasniedz, bet receptes nekur nav! Un tad beidzot vienā žurnālā es nejauši uzdūros. Dalos! Kūka tiešām ļoti garšīga!

Pagatavošana

1
Mīklai: atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru. Pievienot sviestu un visu kopā sajaukt. Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Man ir tāda krūzīte, ar kuru ļoti ērti pakāpeniski pievienot miltus vienlaicīgi sijājot. Visu kopā kārtīgi samīcīt.
2
No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min. Pārējo mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
3
Olu baltumus kārtīgi sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās. Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.
4
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus. No saldētavas izņemt mīklu un uz rupjās rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai.
5
Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

Pievienot komentāru

Kūkas