Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adžika zaļā "Ahushua Džika"

Sastāvdaļas
  • 100g kinza
  • 100g piparmētra
  • 100g dilles
  • 100g baziliks
  • 300g zaļie asie pipari
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls
Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm - adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens - pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku pamatā pasniedz pie gaļām un sieriem.

Pagatavošana

1
Iztīrītus no sēklām piparus liek lielā bļodā, pārlej ar vārošu ūdeni, piespiež ar slogu un atstāj uz 3-4 stundām. Ūdeni noliet.

Piparus kopā ar smalki sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem sablenderēt.
2
Adžiku pilda tīrās sausās burkās un glabā vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana