Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asā nūdeļu zupa ar garnelēm

Sastāvdaļas
  • 1 iep. rīsu nūdeles
  • 125g spināti
  • 1 sarkans čili
  • 4 cieti vārītas olas
  • 500g tīģergarneles (nelobītas)
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 3 ēd.k. austeru mērce
  • sojas mērce pēc garšas
Senākās rakstiskās liecības par nūdelēm atrodamas Austrumu Haņu dinastijas (Hàn cháo,206.g.pmē.-220.g) laika grāmatā, kur tās minētas kā galma ēdiens. Līdz ar to vairums vēsturnieku ir parliecienāti, ka nūdeļu dzimtene ir Ķīna. Lai kā arī būtu, gatavojot austrumu ēdienus nūdeles ir neiztrūkstoša sastāvdaļa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Garneles nolobīt un čaulas salikt katlā. Pievienot notīrītu un četrās daļās sagrieztu burkānu un sīpolu, pārliet ar ūdeni un vārīt apm. 40 min. Nokāst, buljonu pārliet tīrā katlā.
Buljonam pievienot spinātus un garneles un vārīt kamēr garneles ir gatavas, 3-4 minūtes. Katlā ielikt nūdeles, uzlikt vāku un izslēgt uguni.
2
Pēc 5 min, kad makaroni būs jau gatavi, pievienot sojas un austeru mērci, sasmalcinātu čili piparu.
3
Zupu saliet porcijas bļodiņās. Olu pārgriezt uz pusēm un pievienot jau gatavai zupai.

Pievienot komentāru

Zupas