Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aspika desa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 1kg cūkgaļas šķiņķis
  • 400g dažādi marinēti dārzeņi (paprika, kukurūza, sēnes, gurķi)
  • 25g želatīns
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 1 puravs
  • 2 lauru lapas
  • 3-4 smaržīgo piparu graudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • sāls
Šī garšīgā desa iederēsies uz galda jebkura mēroga svinībās un viennozīmīgi, viesi kas būs to baudījuši, aizejot pajautās šīs aspikas pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Sīpolu notīrīt un iespraust tajā krustnagliņas. Burkānu notīrīt. Selerijas kātu sagriezt palielos gabalos. Puravu sagriezt uz pusēm un izskalot smiltis. Gaļu sagriezt mazākos gabalos.
2
Katlā ielikt gaļu un pārliet ar ūdeni, uzvārīt un nosmelt putas. Pievienot sagatavotos svaigos dārzeņus, piparus, lauru lapas, sāli pēc garšas un uz mazas uguns vārīt (katlam uzlikt vāku) apm. 1 st. Buljonu izkāst un atgriezt atpakaļ katlā kopā ar gaļu, vārīt vēl apm. 1 st.
3
Gaļu izņemt, sagriezt mazākos gabalos, buljonu novārīt līdz apm. 400 ml.
Želatīnu uzbriedināt un izšķīdināt buljonā.
Plastikāta pudelei nogriezt augšu un piepildīt ar gaļu un dārzeņiem, pārlejot ar buljonu. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī lidz buljons pilnībā sastingst.
4
Kad desa būs pilnībā sastingusi, pudeles sānu atgriezt vaļā un desu sagriezt šķēlēs. Pasniedz ar mārrutkiem vai sinepēm.

Pievienot komentāru

Uzkodas