Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Augļu salāti ar olu krēma mērci

Sastāvdaļas
  • 4 kivi
  • 4 banāni
  • 2 persiki
  • Mērcei:
  • 600ml piens
  • 55g cukurs
  • 1 ola
  • 25g kukurūzas ciete
  • 25g sviests
  • vaniļas ekstrakts
Latvijā svaigu augļu un ogu patēriņš uz vienu iedzīvotāju ir zemāks, nekā citās ES valstīs. Tas atpaliek arī no speciālistu ieteiktajiem patēriņa apjomiem sabalansēta uztura nodrošināšanai. Minēto iemeslu dēļ, atgādinām - augļus ir jāēd! Un piedāvājam jums vel vienu recepti, kuras pamata sastāvdaļas ir augļi. Veseli ēduši!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bļodā sajaukt kukurūzas cieti ar 3 ēd.k. piena. Atlikt malā. Atlikušo pienu pārliet mērces katliņā, pievienot vaniļas ekstraktu un uzsildīt. Pa to laiku atsevišķā traukā uzputot sviestu ar cukuru un olu, kamēr masa kļūst viendabīga.
Uzkarsētam pienam pievienot pienu ar kukurūzas cieti un karsēt uz lēnas uguns 2 min.
Tagad karsto maisījumu vajag pievienot olu masai visu laiku putojot un lejot tievā strūkliņā. Putot kamēr masa kļūst viendabīga. Mērci pārliet mērces traukā.
2
Augļus notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Sakārtot augļus deserta trauciņos un pasniegt ar mērci.

Pievienot komentāru

Deserti