Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A bowl of seafood soup with shrimp and mussels. Shallow depth of field, selective focus

Aukstā karija zupa ar mīdijam

Sastāvdaļas
  • 500g mīdijas
  • 200g garneles
  • 1 burkāns
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. karija
  • saldais krējums
  • 250ml sausa vīna
  • 1 lauru lapa
  • 20g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!

Pagatavošana

1
Sīpolu, burkānu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Sviestu izkausēt pannā un apcept tajā sīpolus ar ķiplokiem un burkānus.
2
Pievienot jau iepriekš novārītas un notīrītas mīdijas un garneles. Pievienot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus, kariju. Pārliet visu ar baltvīnu un vārīt apmēram 5-7 min, visu laiku maisot. Pieliet saldo krējumu un pakarsēt vel pāris minūtes uz uguns. Zupu noņemt no uguns un atdzesēt.
3
Pasniegt zupu jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lokiem.

Pievienot komentāru

Jūras veltes