Aukstā karija zupa ar mīdijam
Sastāvdaļas
- 500g mīdijas
- 200g garneles
- 1 burkāns
- 1 vidējs sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. karija
- saldais krējums
- 250ml sausa vīna
- 1 lauru lapa
- 20g sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!
Pagatavošana
1
Sīpolu, burkānu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Sviestu izkausēt pannā un apcept tajā sīpolus ar ķiplokiem un burkānus.
2
Pievienot jau iepriekš novārītas un notīrītas mīdijas un garneles. Pievienot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus, kariju. Pārliet visu ar baltvīnu un vārīt apmēram 5-7 min, visu laiku maisot. Pieliet saldo krējumu un pakarsēt vel pāris minūtes uz uguns. Zupu noņemt no uguns un atdzesēt.
3
Pasniegt zupu jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lokiem.