Austrumu salāti ar jēra gaļu
Sastāvdaļas
- 600 g vārīta jēra gaļa
- 2 jaunie sīpoli ar lokiem
- 1 bunt. redīsi
- 1 vidēji liels svaigs gurķis
- 20 g sviests
- 1 ēd.k. olīveļļa
- sauja salātlapu
-  
- Mērcei :
- 2 ēd.k. majonēze
- 1 tējk. pasta vasabi
- 1 laima sula
- sāls un svaigi malti pipari
Svaigi zaļumi ar sulīgu jēra gaļu. Garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Novārīto
jēra gaļu apcept dziļā pannā sviestā un
olīveļļas maisījumā 5 minūtes no katras puses.
Piebērt sāli, piparus. Tad gaļu cept līdz
pilnīgai gatavībai cepeškrāsnī, vēl
5 - 10 minūtes. Vēl 5 minūtes gaļu atstāj
karstā izslēgtā cepeškrāsnī.
2
Gurķi un redīsus kārtīgi noskalot un sagriezt gabaliņos. Sīpolus sagriezt plānās ripiņās.
Salātus noskalot un nosusināt. Saplūkāt. Salātu
bļodā sajaukt sagrieztos dārzeņus ar salātu lapām. Atsevišķā traukā sajaukt majonēzi, vasabi un
laima sulu. Ja mērce liekas par biezu,
pievienot 1 ēd.k. ūdens. Jēra gaļu sagriezt stienīšos. Gaļu un dārzeņus sakārtot uz šķīvjiem. Mērci
pasniedz atsevišķi.