Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas
  • 300 g auzu pārslas
  • 150 g miltu
  • 100 g cukura
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 ola (istabas temperatūras)
  • 200g sviesta (istabas temperatūras)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
Manā bērnībā tādi cepumi bija ikdienas parādība. Tagad veikalos pārdodas smalkāki saldumi, bet šie viennozīmīgi ir mīļākie, jo ir ar bērnības atmiņām apvīti. Domāju, ka neesmu tāda vienīgā, vai ne?

Pagatavošana

1
Sviestu uzputot ar cukuru, medu un olu. Miltus izsijāt ar cepamo pulveri, pievienot auzu pārslas. Sausās sastāvdaļas iejaukt sviesta masā. Iejaukt mīklu un ielikt ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
2
Cepeškrāni uzkrsēt līdz 200 grādiem. No aukstas mīklas izveidot bumbiņas, sakārtot uz cepešpannas, kas iepriekš ir izklāta ar cepamo papīru. Cept aptuveni 15 minūtes līdz cepumi ir zeltaini-brūni.

Pievienot komentāru

Konditoreja