Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Baklažānu-šokolādes džems

Sastāvdaļas
  • 1 kg baklažānu
  • 800g cukura
  • 50g svaiga ingvera saknes
  • 1 citrona sula
  • 250g rūgtās šokolādes (75%)
Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.

Pagatavošana

1
Baklažānu nomizot un sagriezt kubiņos. Ingvera sakni sarīvēt uz smalkās rīves. Uzvārīt 300ml ūdens ar cukuru, pievienot baklažānus un ingveru un vārīt apmēram 1 stundu ik pa brīdim pajaucot.
2
Karstajiem baklažāniem pieliet citrona sulu un sablenderēt. Pievienot sadrupinātu šokolādi un maisīt tik ilgi, kamēr šokolāde izkūst. Pasniedz ar svaigu maizīti. Ja ir vēlme pagatavot ziemai, tad džemu saliek burciņās, aizvāko un sterilizē 15 min.

Pievienot komentāru

Konservēšana