Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baltā vistas čili zupa

Sastāvdaļas
  • 500ml vistas buljons
  • 500g vistas fileja
  • 400g vārītas baltas pupiņas
  • 400g konservēta kukrūza
  • 200g Čedaras siers
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. Kajēnas pipari
  • 1 tējk.kumīns
  • 1 tējk.paprikas pulveris
  • 1 tējk. sauss oregano
  • 1 tējk. koriandrs
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta laima sula
  • sāls, pipari
Par pirmajiem eiropiešiem, kuri iepazinās ar kajēnas pipariem, kļuva Kolumba ekspedīcijas uz rietumu Indiju dalībnieki. Ekspedīcijas ārsts, Čanka, izdarīja atzīmes par iezemiešu uzturu un garšvielu, kuru vietējo iedzīvotāju valodā sauca par „ahi”. Savu mūsdienu nosaukumu pipari ieguva no ostas pilsētas Kajēna. Un šobrīd šie pipari lepni iekārtojušies arī šīs zupas sastāvā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Vistas fileju sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno vistas fileju un cept vēl 4-5 min. Pārliek zupas katlā.
Gaļu pārlej ar vistas buljonu, pievieno Kajēnas piparus, kumīnu, paprikas pulveri, oregano, koriandru un uzvāra. Uguni samazinā un vāra vēl apm. 20 min.
2
Pievieno sieru un maisa, līdz siers izkūst. Pievieno kukurūzu, pupiņas un vāra vēl apm. 5-7min.
Pasniedz siltu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas