Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biešu aukstā zupa

Sastāvdaļas
  • 700g žāvētas cūku ribas
  • 1 l kefīrs
  • 500g bietes
  • 3-4 vārīti kartupeļi
  • 4-5 svaigi gurķi
  • 4 vārītas olas
  • 6 ēd.k. krējums
  • 2 tējk. sinepes
  • 20g zaļie loki
  • 20g dilles
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Vēl viena tradicionālās aukstās biešu zupas pagatavošanas versija. Īpašu toni zupai piešķir kūpinātās ribiņas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bietes nomazgāt, ietīt follijā un cept cepeškrāsnī 40-50 minūtes 200 grādos. Atdzesēt, nomizot un sagriezt vai sarīvēt uz rupjās rīves.

Pa to laiku no ribām uzvārīt buljonu, ribas izņemt, atdzesēt un notīrīt gaļu no kauliem.
Buljonam pievienot pusi no bietēm un vārīt 20 minūtes. Kārtīgi atdzesēt.

Kartupeļus un gurķus sagriezt kubiņos. Olas notīrīt, sagriezt uz pusēm, izņemt olas dzeltenumus un smalki sakapāt baltumus.

Zaļos lokus un dilles smalki sakapāt, pievienot sāli, sinepes, olu dzeltenumus un saberzt bļodiņā līdz veidojas viendabīga masa. Pievienot vienu kausu buljona, samaisīt un pārliet atpakaļ katlā.

Buljonam pievienot gaļu, atlikušās bietes, gurķus, kartupeļus un olas, samaisīt.

Pievienot komentāru

Zupas