Biešu zupa ar marinētu liellopa gaļu
Sastāvdaļas
- 300g liellopa gaļa
- 400g marinētas bietes
- 3 kartupeļi
- 1 burkāns
- 2 ēd.k. eļļa
- 4 ēd.k. sojas mērce
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
- 2 smaržīgo piparu graudiņi
- 3 kadiķogas
- 1/3 tējk. čili pasta
- sāls
Labai gaļai nav nepieciešams ne ilgais marinēšanas process, ne garais vārīšanas process. Taču laba gaļa (galvenais - svaiga) spēj piedot toni visam ēdienam. Kā saka, laba daudz nevajag - galvenais, lai tas labais būtu augstas kvalitātes.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Liellopa gaļu sagriež nelielās strēmelītēs, pārlej ar sojas mērci, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātas kadiķogas un atstāj marinēties uz 10-15 minūtēm, kamēr sagatavo dārzeņus.
2
Kartupeļus un burkānu nomizo, sagriež strēmelītēs. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri apcep gaļu. Tad pievieno kartupeļus, burkānus, lauru lapu, smaržīgos piparus, pārlej ar 1,5 l ūdens un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Pievieno bietes, čili pastu un vāra vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli.
3
Zupa gatava pasniegšanai.