Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpiena virtuļi

Sastāvdaļas
  • 250g biezpiens
  • 300g milti
  • 2 olas
  • 100g cukurs
  • 1 tējk. dzeramā soda
  • eļļa fritēšanai
  • pūdercukurs pasniegšanai
  • sāls
Biezpiena virtuļi, pončiki vai bumbiņas - kā tikai šo kārumu nedēvē. Arī pagatavošanas veidi un receptes vai katrai saimniecei savas. Bet varbūt tieši šis pagatavošanas veids jums ies pie sirds? Pamēģiniet!

Pagatavošana

1
Olas uzputot, pievienot cukuru un uzputot vēlreiz visu kopā. Pievienot dzeramo sodu (var aizvietot ar cepamo pulveri), šķipsniņu sāls, biezpienu un visu sajaukt. Pievienot miltus un vēlreiz samaisīt.
No mīklas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.
Nelielā katliņā ieliet eļļu apm. 3 cm. un uzkarsēt. Eļļas karstumu pārbauda iemetot mazu mīklas gabaliņu - ja ap mīklu savācās burbulīši, tad eļļa ir pietiekami karsta.
Bumbiņas apcept līdz tās kļūst zeltītas. Ar šūmkaroti izņemt un notecināt liekos taukus uz papīra dvielīšiem.
2
Pasniedz pārkaisot ar pūdercukuru.
3
Avots-laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Konditoreja