Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brieža aknas sīpolu-roziņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 600g brieža aknas
  • 300g sīpoli
  • 400ml gaļas buljons
  • 80g rozīnes
  • 3 ēd.k. Balzamiko
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 timiāna zariņš
  • 2 ēd.k. sakapāti loki pasneigšanai
  • sāls, svaigi malti pipari
Šī nu ir vēl viena lieliska recepte. To ir vienkārši pagatavot, taču garšas ziņā ēdiens ir lielisks. Šo ēdienu savā ēdienkartē droši varētu iekļaut arī premium līmeņa restorāns.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Brieža aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt gabaliņos. Aknas apviļāt miltos no abām pusēm.
Sīpolus sagriezt gredzenos. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Gatavus sīpolus pārlikt katlā ar biezu apakšu. Tajā pašā pannā izkausēt sviestu un apcept no abām pusēm aknas. Pārlikt aknas pie sīpoliem, pieliet buljonu, Balzamiko etiķi, pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus, rozīnes un uzkarsēt. Tikko sāk vārīties, tā uguni izslēgt. Atstāt uz 10 minūtēm ievilkties.
2
Pasniedz pārkaisot ar zaļiem lociņiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni