Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Sweet bun with cinnamon and sugar, selective focus

Bulciņas Cinnabon - leģenda virtuvē

Sastāvdaļas
  • 200ml piens
  • 600 milti
  • 1 ola
  • 10g sausais raugs
  • 100g mīksts sviests
  • 100g cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 50g sviests
  • 150g cukurs
  • kanēlis
  • Mērcei:
  • 70g svaigs siers
  • 100g pūdercukurs
  • 40g mīksts sviests
Amerikāņi šīs bulciņas mēdz dēvēt par "narkotiskām". Mieru, tikai mieru, tam ir tikai viens iemesls - tās ir ļoti gardas un īpaši grūti ir atteikties no vēl vienas. Pamēģiniet!

Pagatavošana

1
Sauso raugu izšķīdināt pienā. Olu uzputot, pievienot mīkstu sviestu un cukuru un uzputot vēlreiz. Pakāpeniski pievienot miltus un šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Mīcīt tik ilgi, kamēr mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām. Mīklu apsegt ar tīru dvielīti un nolikt rūgt uz 1 stundu.
2
Pildījumam
sviestu sajaukt ar kanēli un cukuru.
Pagatavot mērci. Sviestu uzputot ar sieru un pūdercukuru.
3
Gatavu mīklu izrullēt apm. 0,5cm biezā kārtā un vienmērīgi izsmērēt pildījumu. Sarullēt ciešā ruletē un sagriezt vienādās daļās. Sagataves izkārtot uz cepešpannas, apsegt ar tīru dvielīti un nolikt uz 30 min. vēlreiz uzrūgt.
4
Cept bulciņas iepriekš uzkārsētā krāsnī 30 min. 180 grādos. Karstas bulciņas pārliet ar mērci un atdzesēt.
5
Mērci var pagatvot mazāk un pasniedzot bulciņas pārkaisīt tās ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja