Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru
Sastāvdaļas
- 5 lieli bumbieri
- 1 ābols
- 1 burkāns
- 2 cm ingvera saknes
- 2 šalotes sīpoli
- 30g lobītu valriekstu
- 1/2 gl. baltvīna
- 50g zilais siers
- 1 citrona sula
- 2 ēd.k. brendija
- 2 ēd,k. sviests
- 1/2 tējk. kanēļa cukura
- sāls, pipari pēc garšas
Aukstā bumbieru zupa ar valriekstiem un zilo sieru ir īpaši iecienīta Zviedrijā - Lennebergas apkārtnē.Liekas kaut-kur dzirdēta vieta? Tieši tā, Lennebergā dzīvoja Svensonu ģimene, par kuru esam lasījuši grāmatā par Emīlu.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Bumbierus nomizot un ierīvēt ar citrona sulu, lai nepaliek brūni.
Ābolu, burkānu un ingveru kārtīgi nomazgāt un nemizojot sagriezt gabaliņos. Bumbieru mizas, ābolu, burkānu, ingveru ielikt katlā un pārliet ar 1 litru auksta ūdens, pievienot sāli uz naža galiņa, apsegt ar vāku un vārīt 20 min. Noņemt no uguns, izkāst caur sietu. Mizas izmest, mums vajadzīgs tikai buljons.
2
Bumbierus iztīrīt. Vienu bumbieri sagriezt mazos gabaliņos, pārliet ar brendiju, citrona sulu, apsegt ar plēvi un nolikt ledusskapī līdz pasniegšanai. Pārējos bumbierus sagriezt pēc izvēles.
3
Sīpolus smalki sakapāt un apcept sviestā katla ar biezu dibenu apmēram 5-6 min. Pievienot bumbierus un cept vēl 7-10 min. Pievienot vīnu, pārkaisīt ar cukuru un pipariem, samaisīt un vārīt vel 3 min. Noņemt no uguns un atdzesēt.
Riekstus apcept sausa pannā. Sieru ielikt saldētavā uz 10-15 min.
Bumbieriem pievienot buljonu un sablendēt.
4
Pasniegt ar riekstiem un drupinātu sieru