Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānu un zirņu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 500g burkāni
  • 150g šķelti zirnīši
  • 1l vistas buljons
  • 1 tējk. kumīna sēklas
  • 125 ml piens
  • šķipsniņa čili pārslas
  • kūpināta paprika (pulvers)
  • sāls
Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka zirņi satur vielas, kuras labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību un nieru funkcionēšanu.Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Tātad zirņi ir jāed un ne tikai ziemassvētkos un ne tikai ar speķi. Piedāvājam vienu vienkārši pagatavojamu biezzupas recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zirņus uz nakti iemērkt.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept palielos gabalos sagrieztus burkānus. Burkānus pārlikt katlā, pievienot zirņus, pāliet ar vistas buljonu, pievienot sāli un vārīt līdz zirņi ir gatavi. Noņemt no uguns un mazliet atdzesēt.
2
Katla saturu sablendēt. Pārliet atpakaļ katlā, pievienot pienu, paprikas pulveri un uzkarsēt. Sausā pannā apcept čili pārslas un kumīnu sēklas un pievienot jau gatavai zupai.
3
Pasniedz ar grieķu vai turku jogurtu

Pievienot komentāru

Zupas