Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepta liellopa fileja sīpolu mundierī

Sastāvdaļas
  • 4 liellopu filejas šķēles (katra apm. pa 125g)
  • 4 tējk. Dižonas sinepes
  • 50g rīvmaize
  • 1 paliels sīpols
  • 2 olas
  • sāls, pipari
Pirmais Adventes kalendārs tika izdots Vācijā un tā autors bija Gerhards Langs, par kura mammu mēs jau stāstījām kalendāra priekšvārdā. Gerharda mamma cepa 24 bezē cepumus un stiiprināja tos pie kartona gabala, lai padarītu savam dēlam Ziemassvētku gaidīšanas laiku interesantāku. Pieaugot Gerhards Langs iekārtojās darbā Minhenes tipogrāfijā un 1903. gadā viņa firma pirmo reizi laida klajā Adventes kalendāru ar 24 krāsainām bildītēm un ziemassvētku dzejolīšiem. 1920. gadā izdevniecība «Reichhold & Lang» izstrādāja pirmo Adventes kalendāru ar atveramām durtiņām. Diemžēl, izdevniecība nebija patentējusi savu izstrādājumu un jau drīzumā ideju par perforētajām durtiņām izmantoja arī citi ražotāji. 1930. gadā sākās grūti laiki Adventes kalendāru ražotājiem un izdevniecība «Reichhold & Lang» tika slēgta. Pēc Pirmā pasaules kara mīļu zvēriņu vietā kalendāros parādijās bildītes ar zāldātiņiem ar ieročiem. Šajos gados arī pārstāja ražot kalendārus ar gardumiem, pārtikas trūkuma dēļ. Pēc Otrā pasaules kara košie Adventes kalendāri atgriezās un 40-to gadu beigās kalendāri, kuri līdz šim bija pazīstami tikai Eiropā, šķērsoja okeānu un kļuva ļoti populāri ASV. Pēc tam, kad 1953. gadā "Newsweek" nopublicēja prezidenta Eizenhaura mazbērnu bildi ar Adventes kalendāru, pieprasījums uz tiem krasi pieauga. Labi, ka šobrīd dzīvojam miera laikos un nav problēmu ar pārtikas iegādi! Šo recepti jūsu svētku galdam piedāvā saimniecība "Tirzas Bullis".

Pagatavošana

1
Filejas šķēles viegli izdauza ar gaļas āmuriņu. Sīpolus sagriež smalkos kubiņos.
2
Olas vienā bļodā uzputo ar dakšu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Otrā bļodā sīpolus sajauc ar rīvmaizi.
3
Gaļas gabalus no abām pusēm apziež ar sinepēm, tad apviļā sīpolos ar rīvmaizi, sakultā olā un vēlreiz sīpolos ar rīvmaizi. Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā fileju 3-4 min. no katras puses. Filejas šķēlēm nav jābūt pilnīgi izceptām.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni