Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceptas reņģes ar saldā krējuma un citrona mērci

Sastāvdaļas
  • 300g reņģu fileja
  • 3/4 gl. milti
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 1 gl. saldais krējums
  • 1 citrons miziņa un sula
  • 3 ēd.k. kaperi
  • sāls, pipari
Reņģes, iespējams, vienas no populārākajām zivīm Latvijas mājsaimnieču vidū. Un jāatzīst, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Ja pacenšās, šo necilo zivtiņu var pagatavot tā, ka savā ēdienkartē to iekļaus jebkura restorāna šefs.

Pagatavošana 4 porcijas

1
1. Zivs filejas apviļā miltos, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cep uzkrsētā eļļā no abām pusēm līdz zeltītai garoziņai.
2
2. Mērces katlā ielej saldo krējumu, pievieno rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu, kaperus un uzkarsē. Visu laiku maisot karsē apm. 10 min, kamēr mērcē sabiezē.
3
3. Zivju filejas pasniedz ar mērci un vārītiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni