Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepti kartupeļi ar tomātu-jogurta mērci

Sastāvdaļas
  • 6 lieli kartupeļi
  • Mērcei:
  • 200g turku/grieķu jogurts
  • 4 lieli tomāti
  • 1 neliels svaigs gurķis
  • 1 sarkans sīpols
  • 1 sarkans čili
  • 1 ēd.k. medus
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • pētersīļi
  • sāls
1673. gadā Kurzemes un Zemgales hercogistē kā vienā no pirmajām Eiropas valstīm ieveda un vēlāk sāka audzēt kartupeļus pārtikai. Tomēr tos pārsvarā izmantoja cūku nobarošanai. Iespējams tāpēc, ka nebija zināmas daudzās kartupeļu pagatavošanas receptes. Taču šodien ir savādāk un tāpēc piedāvajam vēl vienu vienkāršu, bet visai interesantu kartupeļu pagatavošanas veidu!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kartupeļus nomazgāt, nosusināt un izcept cepeškrāsnī 180 grādos.
2
Pagatavot mērci. Tomātus un gurķus sagriezt uz pusēm un ar karoti izgrebt sēklas. Mīkstumu sagriezt mazos kubiņos. Čili piparu sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un pārējo smalki sakapāt. Sīpolu, kiplokus un pētersīļus smalki sakapāt. Visus dārzeņus sajaukt bļodā, pievienot jogurtu, pēc garšas sāli un samaisīt.
3
Kartupeļus izņemt no cepeškrāsns, pārlikt uz šķivja, iegriezt uz pusēm, be ne līdz galam, lai kartupelis turas kopā. Kartupeli piepilda ar mērci un uzreiz pasniedz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni