Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepts lasis ar bietēm un rīsiem

Sastāvdaļas
  • 4gb laša filejas ar ādu
  • 200g pilngraudu rīsi
  • 500g marinētas bietes (konservētas)
  • 2-3 marinēti gurķi
  • 1 sarkans sīpols
  • 1 ēd.k. mārrutki (marinādei) + 1/2 tējk. mārrutki
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • dilles
  • sāls, pipari
Tāds lielisks trio, lasis ar bietēm un rīsiem patiesi kļūst īpaši gards. Recepte nav sarežģīta, taču garšu baudījums nevienam neļaus palikt vienaldzīgam. Noteikti pagatavo arī tu!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pusi no bietēm kopā ar visu marinādi (sulu) un mārrutkiem sablenderē. Lasi pārliek plastikāta traukā, pa virsu uzlej marinādi un atstāj marinēties uz pāris stundām. Ja vēlies, tad iemarinēt lasi var arī iepriekšējā dienā - apsedz trauku ar vāku un novieto to ledusskapī.
2
Lasi uzcep sakarsētā pannā, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
3
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Atdzesē.
4
Bietes, ja nepieciešams, sagriež smalkāk. Marinētus gurķus sagriež tāpat kā bietes. Sīpolus sagriež plaņās daiviņās. Zaļumus sasmalcina. Visu sajauc ar rīsiem, pievieno mazliet olīveļļas, 1/2 tējk. mārrutku, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.
5
Pasniedz ar laša fileju un krējuma vai majonēzes mērci.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi