Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceptu kartupeļu salāti ar laimu

Sastāvdaļas
  • 500g kartupeļi
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 100 g marinēts gurķis, sagriezts
  • 10 cm puravs, sagriezts
  • 2 ēd.k. dilles, smalki sakapātas
  • 2 ēd.k. pētersīļi, smalki sakapāti
  • Mērce:
  • 400 g turku/grieķu jogurts
  • 2 tējk. cukurs
  • 1 ēd.k. mārrutki
  • 2 ēd.k. gurķu sula
  • 1 laims, sula un miziņa
  • 1 ēd.k. etiķis
  • sāls un baltie pipari
Ir bijuši mēģinājumi laimu audzēt Vidusjūras valstīs, taču tiem nepieciešams tropiskais klimats. Laimu plaši lieto ne tikai Āzijā, bet nu jau tas iekarojis visu plašo pasauli un tā garša un aromāts padarīs īpasu jebkuru ēdienu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos vai šķēlītēs. Cep kartupeļus apm. 30 minūtes cepeškrāsnī, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesē.
2
Visas mērces sastāvdaļas sajauc. Pievieno kartupeļus, puravus, marinētus gurķus, sipolus un visu uzmanīgi samaisa.

Pievienot komentāru

Salāti