Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepumi ar rozmarīnu un medu

Sastāvdaļas
  • 1 2/3 gl. miltu
  • 1/3 gl. cukura
  • 1 ēd.k. svaiga rozmarīna (var arī sausu)
  • 150g auksta sviesta
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 tējk. rupjās sāls
  • 1 ēd.k. cukura (coarse sugar)
Rozmarīnam raksturīgā saldi rūgtena garša apvienojumā ar medu sniedz neierastu, bet ļoti interesantu noskaņu.

Pagatavošana

1
Formu iesmērēt ar sviestu.
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2
Sajaukt kopā miltus, cukuru un rozmarīnu. sagriezt mazos gabaliņos sviestu, pievienot sausam miltu maisījumam un sajaukt līdz masa kļūst viendabīga. Masa nav staipīga kā mīkla, bet gan drīzāk atgādina drupačas. Mīklu ar pirkstu palīdzību izsmērēt vienmērīgi pa formu (es ar glāzes dibenu mazliet piespiedu, lai būtu līdzena virsma) un novietot ledusskapī uz 30 min.
3
Mīklu izņemt no ledusskapja un ar dakšu sadurt caurumus. Cept līdz gaiši zeltainai krāsai apmēram 40-45 min. Pa to laiku uzsildīt medu, neļaujot tam vārīties un ātri ar otiņas palīdzību apsmērēt gatavu pīrāgu ar medu. Pārkaisīt ar sāli un cukuru un ielikt cepeškrāsnī uz vēl 3 min. Mazliet atdzesēt (kādas 15 min) un izņemt no formas, kamēr vēl silts. Sagriezt un pilnībā atdzesēt.
4
Tiem, kam ir gāzes plīts - temperatūrai jābūt mazliet mazākai, ap 160. Pa virsu es vēl pārkaisīju mazliet ar Parmezāna sieru. Pavisam mazliet, tikai smaržai.))))

Pievienot komentāru

Konditoreja