Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cēzara salāti ar vistu un bekonu

Sastāvdaļas
  • apm. 400g romiešu salāti
  • 1 grilēta vistas fileja
  • 200g baltmaizes šķēles
  • 100g bekons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50g Parmezāns
  • Mērcei:
  • 1 vārīta ola
  • 6 ēd.k. majonēze
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 tējk. sinepes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 anšovi
  • 1 ēd.k. kaperi
  • pāris pilieni Vusteršīras mērces
  • 1/2 tējk. citrona sula
  • sāls, pipari
Ir vairākas šo leģendāro salātu radīšanas versijas. Taču būtiski ir zināt šo salātu īsteno pagatavošanas recepti. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kura neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizi apgrauzdēt pannā vai tosterī un ierīvēt ar ķiplokiem. Sagriezt kubiņos.
Bekonu apcept sausā pannā līdz tas kļūst kraukšķīgs. Bekonu sagriezt strēmelītēs.
2
Visas mērces sastāvdaļas sablendēt līdz masa kļūst viendabīga.
3
Romiešu salātus saplūkāt ar rokām un sakāŗtot servējamā šķīvī vai bļodā. Pa virsu kārto sagrieztu šķēlītēs vistas fileju, bekonu un rīvētu Parmezānu. Pārlej ar pagatavoto mērci. Pa virsu pārkaisa ar grauzdiņiem un uzreiz pasniedz. Pec vēlmes, var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.

Pievienot komentāru

Salāti