Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cēzara salāti

Sastāvdaļas
  • 250 g maigas garšas olīveļļas
  • 1 neliela galviņa Romas salātu
  • 150 g Parmezāna siera
  • 100 g grauzdiņu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 anšovu filejas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • šķipsna sāls un piparu
  • 1 tējk. citrona sulas
  • ½ tējk. Dižonas sinepju
Svarīgākā šo salātu sastāvdaļa ir mērce – bieza, krēmīga, ar citrusu un anšovu notīm. Otra būtiska sastāvdaļa ir sulīgās un kraukšķīgās Romas salātu lapas. Grauzdiņiem izvēlies maizi pēc savas gaumes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Viegli sablendē olu dzeltenumus ar sāli, pipariem, anšoviem, sarīvētu ķiploku, citrona sulu un sinepēm.
2
Ielej eļļu traukā, no kura ērti to liet. Ar nelieliem apgriezieniem blendē olas un lēnām lej klāt eļļu. Sākumā mērce šķitīs šķidra, bet, pielejot vairāk eļļas un visu laiku blendējot, tā kļūs biezāka. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas un sāli.
3
Salātu lapas nomazgā un rūpīgi nosusini. Sagriez palielos gabalos un pārlej ar mērci, viegli apjauc un sadali pa šķīvjiem.
4
Uz salātiem uzber grauzdiņus. Sieru sarīvē un pārkaisi salātiem.

Pievienot komentāru

Salāti