Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cīsiņi mīklā ar alus mērci

Sastāvdaļas
  • 500g rauga mīkla
  • 400g labas kvalitātes cīsiņi
  • 75g rīvēts Parmezāns
  • 1 ola
  • milti darba virsmas pārkaisīšanai
  • Mērcei:
  • 200ml alus
  • 400g rīvēts Čedara siers
  • 200g svaigais siers ar zaļumiem
  • 1 ēd.k. milti
  • 1 ķiploka daiviņa
Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot tumšo alu.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem. Mīklu sadalīt vairākās nelielās bumbās, ar plaukstu saplacināt un ietīt tajā cīsiņu. Cīsiņus pārlikt uz cepešpannas un apsmērēt ar uzputotu olu. Pārkaisīt ar rīvētu Parmezānu.
2
Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos. apm 20 min. Atdzesēt uz restēm.
3
Pa to laiku pagatavot mērci. Mērces katliņā ieliet alu un uzkarsēt. Čedara sieru sajaukt ar miltiem, smalki sakapātu ķiploka daiviņu un pievienot karstam alum. Pievienot arī svaigo sieru. Karsēt mērci visu laiku maisot, līdz siers ir izkusis. Mērci atdzesēt.

Pievienot komentāru

Mērces