Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Citrona kūka

Sastāvdaļas
  • 200g sviesta
  • 200g krējuma
  • 2,5 gl. miltu
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • 1 citrons
  • 1 gl. cukura
  • sāls
  • ola apsmērēšanai
Viens citrons satur aptuveni pusi no nepieciešamā C vitamīna un trīs ceturtdaļas no P vitamīna dienas devas. Kas tad ir tās labās lietas, ko dod citrons? Ņiprais citrusauglis uzlabo olbaltumu šķelšanos organismā, pastiprina kalcija un dzelzs uzņemšanu, normalizē asinsspiedienu un aknu darbību, kā arī uzlabo gremošanas procesus. Pateicoties C vitamīnam, citrons ir lielisks palīgs cīņā pret saaukstēšanos.

Pagatavošana

1
Citronu ar visu mizu sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar glāzi cukura. Vieglāk ir rīvēt aukstu citronu, no ledusskapja.
2
Sviestu izkausē un sajauc ar krējumu. Miltos iemaisīt dzeramo sodu, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un iemaisīt sviesta maisījumā. Visu kārtīgi sajauc.Izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
3
Mīklu sadala divās nevienādās daļās - vienai jābūt mazliet mazākai par otru
4
Izrullē lielāko mīklas gabalu, ieklāj to formā, uzloka maliņas,pārklāj ar citrona pildījumu un apsedz ar otru izrullētu miklas daļu. Maliņas aizloka. Apsmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 min 180 grādos. Atdzesē un tikai tad sagriež, lai nedrūp.

Pievienot komentāru

Kūkas