Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu kūka ar Philadelphia sieru

Sastāvdaļas
  • 2 gl. milti
  • 1 gl tumšais cukurs
  • 2 citroni
  • 3/4 tējk. malts kanēlis
  • 1/2 gl rapšu eļļa bez smaržas
  • 200g siers
  • 1 ola
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • Krēmam:
  • 200g siers
  • 3 olas
  • 125ml svaigi spiesta citronu sula
  • 50g sviests
  • 1/3 gl cukurs
Philadelphia ir viens no pasaulē iecienītākajiem un populārākajiem svaigajiem sieriem. Siera pamatā ir piens, saldais krējums un pārtikas piedevas. Philadelphia ir īpašs ar savu izteikti krēmīgo un maigo garšu. Tam būtībā ir universāls pielietojums gandrīz ikviena ēdiena receptē. Šoreiz gatavosim citronu kūku! Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24cm diametrā.

Pagatavošana

1
Pagatavo krēmu. Olas uzputo ar cukuru un citrona sulu. Pievieno sviestu un karsē ūdens peldē apm. 5min, kamēr masa sabiezē. Krēmu atdzesē un tad iemaisa tajā sieru.
2
Citronus nomazgā, sarīvē miziņu un izspiež sulu.
3
Miltus, cukuru, cepamo pulveri un kanēli sajauc kopā. Atsevišķā bļodā sieru sajauc ar eļļu, pievieno citrona miziņu, sulu un olu. Abas masas savieno kopā. Apmaisa, lai veidojas viendabīga masa. Mīklu pārlej formā un cep apm. 40 min. 180 grādos. Pamatnes gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
4
Pamatni izņem no formas un pilnībā atdzesē. Jau atdzisušu kūku apsmērē ar sagatavoto krēmu.

Pievienot komentāru

Konditoreja