Citronu liķieris (limončello)
Sastāvdaļas
- 10 citroni
- 1 l degvīna 69%
- 600g cukura
- 0.5l tīra ūdens
"Latvijas balzāms" laidis klajā savu jauno produktu - degvīnu ar 69% spirta saturu. Šis degvīns ideāli der mājas uzlējumu un mājas liķieru pagatavošanai. Šoreiz piedāvājam itāļu klasiku - "limončello".
Pagatavošana
1
Citronus kārtīgi nomazgāt un nogriezt plānā kārtā dzelteno mizas daļu.Balto mizas daļu neizmantojam.
Dzeltenās mizas saliek stikla traukā, pārlej ar degvīnu, aizvāko. Noliek
nostāvēties uz 1 nedēļu. Uzlējumu izfiltrē.
2
Katlā ielej ūdeni, mazliet uzsilda un pievieno cukuru, kārtīgi
samaisa, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Sīrupu atdzesē un
pievieno degvīnam. Trauku aizvākot un novietot vēsā vietā uz 2
nedēļām. Lieto kārtīgi atdzesētu.
3
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!