Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Lemon liqour (limoncello) in glass on natural background. Selective focus

Citronu liķieris (limončello)

Sastāvdaļas
  • 10 citroni
  • 1 l degvīna 69%
  • 600g cukura
  • 0.5l tīra ūdens
"Latvijas balzāms" laidis klajā savu jauno produktu - degvīnu ar 69% spirta saturu. Šis degvīns ideāli der mājas uzlējumu un mājas liķieru pagatavošanai. Šoreiz piedāvājam itāļu klasiku - "limončello".

Pagatavošana

1
Citronus kārtīgi nomazgāt un nogriezt plānā kārtā dzelteno mizas daļu.Balto mizas daļu neizmantojam. Dzeltenās mizas saliek stikla traukā, pārlej ar degvīnu, aizvāko. Noliek nostāvēties uz 1 nedēļu. Uzlējumu izfiltrē.
2
Katlā ielej ūdeni, mazliet uzsilda un pievieno cukuru, kārtīgi samaisa, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Sīrupu atdzesē un pievieno degvīnam. Trauku aizvākot un novietot vēsā vietā uz 2 nedēļām. Lieto kārtīgi atdzesētu.
3
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni