Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu-timiāna džems

Sastāvdaļas
  • 500ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 3-4 citronu miziņa (loksnes, tikai dzeltenā daļa)
  • 200-300g timiāns
  • 330g ievārījuma cukurs ar pektīnu ( ja kādam škiet par maz, var pievienot parasto cukuru pēc garšas)
Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

1
Citrona sulu ar ūdeni uzkarsē, pievieno citrona miziņas, timiāna zariņus un vāra apm. 10 min. Šķidrumu nokāš un atgriež uz uguns, pievieno pektīna cukuru un vāra pēc instrukcijas, kas atrodama uz cukura paciņas. Džemu salikt burciņās un pilnībā atdzesēt ledusskapī. Ja sanācis pārāk šķidrs, tad būs jāvāra vēlreiz un vel jāpieliek pektīna cukurs, bet noteikt kondīciju var tikai pēc pilnīgas atdzišanas.
2
Citrona sulu var atšķaidīt ar ūdeni (lai kopā sanāk 500ml), bet tad var gadīties, ka džems būs pārāk šķidrs.

Pievienot komentāru

Konservēšana