Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas-ābolu kebabi

Sastāvdaļas
  • 750g cūkgaļas
  • 2 āboli
  • 1 sarkans sīpols
  • 1/2 gl aprikožu ievārījums
  • 2 ēd.k. ābolu etiķis
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas
Šī tāda ziemeļnieku kebaba versija, jo tradicionāli kebabs ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta jēra vai liellopa gaļa. Atsevišķu recepšu pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā ar ticības aizliegumiem, musulmaņi un jūdaisti kebabu negatavo no cūkgaļas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Liela bļodā sajaukt kopā ievārījumu (var izmantot arī kādu citu skābu ievārījumu), etiķi, tomātu pastu un 1 ēd.k. eļļas. Pievienot sali un piparus un kārtīgi visu sajaukt.
2
Gaļu sagriezt palielos kubiņos. Sīpolu nomizot un sagriezt pabiezās šķēlēs. Ābolus nomizot, iztīrīt sēklas un sagriezt pabiezās šķēlēs. Uz gariem iesmiem pamīšus uzdurt gaļas gabaliņus, sīpolus un ābolus. Apsmērēt gaļu ar atlikušo eļļu. Iesmus ar gaļu liek cepties uz grila. Kad gaļa kļuvusi viegli brūna, to ar otiņas palīdzību apsmērē ar iepriekš sagatavotu mērci. Cep vēl minūtes 10 līdz gaļa ir gatava, ik pa brīdim apgrozot un apsmērējot ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni