Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Roasted meat with apple, selective focus

Cūkgaļas cepetis ar āboliem un sojas mērci

Sastāvdaļas
  • apm. 1.2kg cūkgaļa cepetim
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 nelieli āboli
  • olīveļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Mērcei:
  • 3/4 gl sojas mērce
  • 1/4 gl rīsu etiķis
  • 3 anīsa zvaigznītes
  • 4 cm ingvera saknes
Kāds vīrs kuram vārda diena ir novembra sākumā, baudot šo cepeti sacītu: "Kas var būt labāks par šo!?" Un šeit mēs nevaram viņam nepiekrist. Izmēģiniet šo recepti un sapratīsiet kāpēc.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ābolus nomazgāt, sagriezt četrās daļās un izgriezt serdi.
Ķiplokus nomizot un sagriezt šķēlītēs. Ar asu nazi gaļas gabalā izveidot caurumus un piepildīt tos ar ķiploka šķēlītēm. Gaļas gabalu viegli ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Gaļu pārlikt karstumizturīgā formā vai uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st. Pēc 30 min. gaļas gabalu pārliet ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā. Līdz gaļas cepšanas beigām ik pa brīdim gaļu vēlreiz pārliet. Pašās beigās (burtiski uz 5 min) pie gaļas formā ielikt ābolu daiviņas
2
Pagatavot mērci. Katlā ar biezu apakšu ieliet sojas mērci, rīsu etiķi, anīsa zvaigznītes un rīvētu ingveru. Karsēt uz nelielas uguns 10 min, līdz mērce kļūst biezāka. Atdzesēt.
3
Cepeti pasniedz ar ābolu daiviņām, mērci un zaļiem salātiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni