Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas fileja medus karamelē

Sastāvdaļas
  • 500g cukgaļas fileja
  • 2 paprikas
  • 200ml minerālūdens
  • 1 citrnonzāle
  • 4 ēd.k. sojas mērce
  • 2cm ingvera sakne
  • 2 ēd.k. brūnais cukurs
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 laims
  • zemesriekstu eļļa
  • pipari
Tautas medicīnā medus pazīstams kopš senseniem laikiem. To lietoja gan tīrā veidā, gan kopā ar dziednieciskajiem augiem. Mūsdienās medu izmantojam arī kā lielisku piedevu pie dažādiem dzērieniem un ēdieniem. Piedāvājam vēl vienu recepti, kurā medus sniedz īpašo noskaņu visam ēdienam.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cūkgaļu sagriezt strēmelītēs. Citronzāli sagriezt ripiņās. Ingveru notīrīt. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. No laima nogriezt plānās mizas strēmelītes un izspiest sulu.
2
Katlā ar biezu apkašu uzkarsēt eļļu un apcept tajā cūkgaļu, apm. 5 min. Pievienot cukuru, medu un karamelizēt gaļu, apm. 5 min. Pieliet sojas mērci un laima sulu, pievienot citronzāli, ingveru un svaigi maltus piparus, sautēt 5-10 min. Pievienot papriku, pieliet ūdeni un sautēt zem vāka vēl 10 min.
3
Pasniedz, pārkaisot ar smalki sagrieztu laima miziņu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni