Cūkgaļas karbonāde ar dārzeņiem alus mērcē
Sastāvdaļas
- apm. 1 kg cūkgaļas karbonāde
- 1 pud. tumšais
- 6-8 kartupeļi
- 3 burkāni
- 1 liela paprika
- 100g sēnes
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. kaltētas garšvielas (bez sāls)
- sāls, pipari
Jūsu ledusskapī atrodama cūkgaļas karbonāde? Vēlaties to pagatavot, bet ierastās receptes vairs neuzrunā? Izmēģiniet šo karbonādes pagatavošanas veidu un padalieties ar recepti ar draugiem! ;)
Pagatavošana 6 porcijas
1
Gaļu attīrīt no liekiem taukiem un plēvēm, ierīvēt ar sāli un pipariem.
2
Burkānus un kartupeļus nomizot un sagriezt palielos gabalos. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus un sēnes sagriezt šķēlītēs.
3
Gaļu pārlikt karstumizturīgā traukā, pieivienot dārzeņus, pārkaisīt ar garšvielām un pārliet ar apm. 1/2 pudeli alus. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st. Pēc nepieciešamības pielej vēl alu.