Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas sendvičs ar rumu un čili

Sastāvdaļas
  • 4-6 maizītes
  • 500g liesa cūkgaļa
  • 2 ēd.k. kļavu sīrups
  • 100ml ūdens
  • 2 ēd.k. kupināta paprika
  • sāls, svaigi malti pipari
  • Mērcei:
  • 100g tomātu pasta
  • 50ml rums
  • čili pipari
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs sīpols
  • eļļa
  • Salātiem:
  • 1/2 galv. ķīniešu kāposts
  • 1/2 sv. gurķis
  • krējums
  • dilles
  • sāls
Viduslaiku Rietumeiropā maizes veidi parasti tika nosaukti tā sabiedrības slāņa vārdā, kura pārstāvji parasti patērēja šo maizes veidu. Bija „bruņinieku maize”, „sulaiņu maize”, „tiesnešu maize”, „amatnieku maize” u. c. Taču šobrīd iedalīt ēdienu šādās kategorijās būtu pagrūti. Jebkuras sabiedrības slāņa pārstāvis neatteiksies nobaudīt aromatisku un gardu sendviču.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriezt palielos kubiņos, pārlikt katlā. Pievienot kļavu sīrupu, piparus, papriku, sāli un svaigi maltus piparus. Sautēt multivārāmā katlā režīmā "Sautēšana" 2 stundas.
Var sautēt arī katlā - laiks būs tas pats, tikai ik pa brīdim jāpārbauda šķidruma daudzums.
2
Gatavu gaļu sadala ar dakšas palīdzību. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus. Pievienot gaļu, čili piparu, tomātu pastu un rumu. Apmaisīt un sautēt, kamēr masa sabiezē.
3
Salātiem kāpostus sagriezt plānās stremelītēs, pārkaisīt ar sāli un paspaidīt ar rokām, kamēr kāposti atdod sulu. Pievienot smalki sagrieztu gurķi, smalki sakapātas dilles un krējumu. Samaisīt.
4
Maizīti sagriež uz pusēm, piepilda ar gaļu un kāpostu salātiem. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni