Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko
Sastāvdaļas
- 700g cūku aknas
- 4 vidēji lieli sīpoli
- 50g sviests
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 5 ēd.k. Balzamiko
- 1 tējk. brūnais cukurs
- sāls, pipari
Gaļa ir jāēd, un nu jau krietnu laiciņu uztura speciālisti vienoti sauc, ka pilnvērtīgam uzturam jābūt tādam, kurā iekļauti arī subprodukti. Šoreiz vienkārši pagatavojama recepte no cūku aknām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta. Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Sīpolus pārlikt bļodiņā.
2
Tajā pašā pannā uz lielas uguns apcept sagrieztas aknas - pa 2 min. no katras puses. Aknas pārlikt pie sīpoliem.
3
Tajā pašā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Pievienot Balzamiko, cukuru, 2 ēd.k. ūdens, sāli un svaigi maltus piparus. Mērci apmaisīt un uzkarsēt. Pievienot aknas ar sīpoliem, apmaisīt un pāris minūtes sautēt visu kopā. Pasniedz uzreiz.