Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Sparģeļu pīrāgs ar grildesiņām

Sastāvdaļas
  • 400g kārtainā bezrauga mīkla
  • 100g grildesiņas "Rakvere"
  • 100g sparģeļi
  • 100ml saldais krējums
  • 100g cietais siers
  • 2 olas
  • Provansas garšvielas
  • sāls, pipari
Teikšu godīgi, mūžā neesmu ēdis sparģeļus - tie mani mazliet biedē ar savu ārējo izskatu. Bet mamma nopirka un teica, ka Francijā ar to gatavo dažādus pīrāgus. Un tad man ienāca prātā uzcept pīrāgu ar jaunajām Rakveres grildesiņām un sparģeliem. Kāpēc tieši tā? Tāpēc, ka jaunās desiņas jau pašas pa sevi uz 50% sastāv no dārzeņiem.

Pagatavošana

1
Sagatavo formu. Formu ar augstām malām iesmērē ar eļļu un pārber ar miltiem.
2
Mīklu atlaidina, sadala divās daļās, izrullē. Tad mīklu ieklāj sagatavotā formā krusteniski vienu otrai virsū un uzloka malas uz augšu. Ieklāj cepamo papīru un uzber zirņus vai kādu citu slogu un cep mīklu cepeškrāsnī 180 grādos 20 min.
3
Pa to laiku gatavo pildījumu. Sparģeļus, ja viņi ir lieli un pacieti, tad nomizo apakšējo daļu. Bet man bija jauni un tāpēc es tikai sagriezu smalkāk. Desiņas sagriež ripiņās Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Olas uzputo ar saldo krējumu, pievieno gandrīz visu sieru (mazliet atstāj dekorēšanai), sparģeļus, desiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
4
No cepeškrāsns izņem formu ar mīklu un noņem slogu. Pārlej pildījumu un lieks cepties vēl uz 20-25 min, līdz ola ir izcepusies. Karstu pīrāgu pārkaisa ar atlikušo sieru un pīrāgu atdzesē.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi