Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De-bef salāti (franču)

Sastāvdaļas
  • 2kg vērša gaļa (rostbifs)
  • 800g kartupeļi
  • 2 svaigi gurķi
  • 3 marinēti gurķi
  • 1 tējk. paprikas pulveris
  • 1 tējk. sojas mērce
  • Mērcei:
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200g eļļa
  • 1/2 citrona sula
  • 200g turku jogurts
  • sinepes
  • kartupeļu milti uz naža gala
  • sāls

Franču virtuvi pamatoti uzskata par vienu no labākajām visā pasaulē. Francija var vispāratzīti saukties par kulinārijas lielvalsti, pateicoties tās iedzīvotāju attieksmei pret ēdamlietām. Viņiem patīk labi paēst! Piedāvājam vienkārši pagatavojamu salātu recepti.Ceļot šos salātus savā svētku galdā jūs padarīsiet mielastu daudzveidīgāku un interesantāku.

Pagatavošana 20 porcijas

1

Gaļu attīra no liekiem taukiem un plēvēm, ierīvē mazliet ar sāli, karstā sviestā uz lielas uguns ātri apcep no abām pusēm. Pārliek cepeškrāsnī un cep 10-15 min., izņem no krāsns un atdzesē.
Kartupeļus ar mizu novāra un atdzesē.

Pagatavo mērci: olu dzeltenumus iesist bļodiņā, maisot pievieno kartupeļu miltus, pa pilītei pilina klāt eļļu, pamazām piespiež citrona sulu. Kad visa eļļa piepilināta, pievieno jogurtu, pēc garšas pievieno sāli un sinepes. Salātus kartīgi samaisa.

2

Aukstu gaļu sagriež glītās strēmelītēs. Kartupeļus nomizo un sagriež tāpat kā gaļu. Gurķus nomizo un sagriež tāpat kā kartupeļus. Visu pārlej ar pagatavoto mērci, papriku, sojas mērci, pēc garšas pievieno sāli un viegli vēlreiz visu samaisa.

3

Sakārto salātu traukā. Dekorē ar gurķu vēdeklīšiem, kaperiem un salātu lapām.


Pievienot komentāru

Salāti