Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
BonAppetit

Deserts ar ceptām plūmēm un saldējumu

Sastāvdaļas
  • 700g plūmes
  • 1/2gl dzērveņu medalus
  • 2-3 kanēļa standziņas
  • 2-3 ēd.k. brūnais cukurs
  • 1/2 citrons
  • saldējums pasniegšanai
Plūmes desertos draudzējās ar kanēli un citrusiem un ja tam visam pievieno vēl pilīti medalus, rodas pasakaini garšīgs deserts. Plūmes šajā desertā var aizvietot ar persikiem vai nektarīniem, bet citrona sulu - ar apelsīnu sulu. Eksperimentējiet un lai izdodas!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Plūmes sagriež uz pusēm un izņem kauliņu. Katru pusīti sagriež vēl 2-3 daļās, atkarībā no augļa lieluma.
2
Plūmes kārto kārstumizturīgā dziļā formā, pārkaisa ar cukuru, izspiež pa virsu svaigi spiestu citrona sulu un pārlej ar alu. Pievieno kanēļa standziņas.
3
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 20-30 min, ik pa brīdim plūmes apmaisot.
4
Pasniegt var gan siltā veidā, gan pilnībā atdzesētas ar saldējumu.

Pievienot komentāru

Deserti